5 dolog, amit a korrektorról tudnod kell

Forrás: Thinkstock -
korrektor szépségápolás álcázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha álcázásról van szó, alapvető sminkeszköz. Azt talán már kevesebben tudják, hogy nemcsak az álcázáshoz kiváló, hanem a kiemelésekhez, a frissebb tekintet kialakításához, a karikák eltüntetéséhez, a teltebb, nagyobb, érzékibb ajkak festéséhez.

Korrektorok többféle kiszerelésben és más-más felhasználásra kaphatók.

Létezik folyékony, kompakt, stiftes, ecsetes, ceruza, krémes, erősen és lágyan fedő.

Forrás: Thinkstock

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú az ideális.

Egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is. A korrektor alá érdemes primer terméket használni, hogy tartósabb legyen az álcázás. Ez azt is megakadályozza, hogy beüljön a finom kis hajlatokba a korrektor. Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le porpúderrel, hogy még tartósabb maradjon.

Speciális bőrhibákra különböző fajta és színű korrektorokat érdemes használni.

A bőrhibák elkendőzésére (sérülések, szeplők, napfoltok) a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amik erősebb fedést biztosítanak. Pattanásokra, megpattant hajszálerekre a zöld árnyalatú korrektort használd, majd a bőrszíneddel harmonizáló alapozóval egységesítsd a bőrszerkezetedet. Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor a sárga színű korrektort alkalmazd. Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni, majd vízálló púderrel fixálni, hogy tartós maradjon az álcázott terület.

Forrás: Thinkstock

A jól megválasztott korrektorral extra trükköket alkalmazhatsz.

A szem felfrissítésére például ne csak a szem alá tedd a korrektort. A szemzugtól az orrnyereg mentén egy picivel az orr alatt húzd le, majd kösd össze a külső szemzuggal. A körülhatárolt területet világosítsd ki. Ragyogóan természetes és egész nap üde lesz a tekinteted. Ha optikailag nagyobb szemeket szeretnél, akkor tegyél a szemöldökcsontra, a szemzugba és a szemhéj közepére egy kis korrektort, majd az ujjaddal alaposan dolgozd össze az alapozószínnel.

Teltebb ajkak kialakításához, tegyél korrektort az ajkadra,

az ujjaddal szépen oszlasd el, hogy egyenletes legyen a textúra. Ezután az ajakkontúr-ceruzával rajzold meg a kívánt formát, satírozd ajkad egészére a ceruzát, aztán jöhet a rúzs. A teltebb hatást úgy is elérheted, ha az ajakfestés után finoman kontúrozod ajkaid körvonalát a korrektorral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.