Először fordult elő, hogy a Sports Illustrated címlapjára nem egy csontsovány modell került. Sokan örömmel üdvözölték ezt az újítást, nem úgy Cheryl Tiegs veterán modell, aki az ellentábort erősíti.

Történelmet írt a Sports Illustrated magazin azzal, hogy  Ashley Graham teltkarcsú modellt helyezték a lap címlapjára. Ezzel minden idők egyik leghíresebb plus size modelljévé vált a barna szépség, azonban nem mindenki örül ennek a változásnak. 

Cheryl TiegsForrás: AFP/2016 Getty Images/Frederick M. Brown

Cheryl Tiegs egykori modell háromszor szerepelt a magazinban, és egyáltalán nem tartja jó ötletnek, hogy duci lányokat fotóznak az ikonikus lapnak.

"Egyáltalán nem örülök annak, hogy teltkarcsú nőket fotóznak, mert ez vonzóvá teszi őket, pedig a csipőnek igenis 90 centi alatt kell lennie. Ez az, amit Dr. Oz (sebész) mondott, és én ehhez tartom is magam. Nem hiszem, hogy Ashley egészséges. Gyönyörű arca van, de nem gondolom, hogy hosszú távon egészséges lenne az a testsúly" - mondta a modell az E News magazinnak.

Ashley Graham, a teltkarcsú címlaplányForrás: AFP/Fernando Leon

Cheryl szavai sok mindenkit kiakasztottak, és rengetegen felszólaltak a modell ellen. Sokak szerint éppen Cheryl - aki mindig nagyon sovány volt - okolható a tinik körében kialakult betegségekért, az anorexiáért, bulimiáért, és testképzavarért.

Cheryl persze nem hagyta annyiban a dolgot és hozzátette, hogy mind az anorexia, mind a bulimia és a túlsúly is egészségtelen. Elmondta, hogy csak annyit szeretne, ha mindenki olyan egészséges lenne, amilyen csak lehet.