London multikulturális sokszínűsége újraértelmezi a divatelemek gazdag világát, és valami egészen különleges divathullámot indított el. Oscar Larion most elkalauzol a Londoni Divathét pezsgő forgatagába, hogy inspirálódhass a legújabb sminktrendekből.

A no makeup tökéletes alapot biztosít minden aktuális sminknek, mint például Alexander McQueen bemutatóján, ahol finoman élénkített vastag szemöldökkel, laza vízvonal-kiemeléssel és egy fenséges barackos árnyalatú ajakrúzzsal kombinálta pazar hajdíszekben, fülékszerekben gazdag kollekcióját. 

Forrás: AFP/Justin Tallis

A Toga-show tele volt meglepetéssel: fantasztikus kelmék és szabásvonalak mellett megjelent a felborzolt szemöldök festése, ami hétköznapi viseletként is menő. Ehhez barackos frissességgel élénkített szemfestést és egy kis fekete vízvonal-kiemelést adtak. A szemöldökkultuszt nélkülözni is lehet, ha elég bevállalós vagy. Ashley Williams bemutatóján láthattuk, milyen az extrém szemöldökhiány. Itt még a szemfestést is minimalizálták az alsó szemhéj és vízvonal összemosásával. Ha már a szemöldök: Vivienne Westwood punkkirálynő nem aprózta el, le is borotváltatta, majd firka szemöldököt festett modelljeire. 

Forrás: AFP

Osman pazar csipkéi mellett a szemfestés is új életre kelt. Nagyon izgalmas a tiszta tekintetet meghagyni és a kiaknázatlan mélyítővonal-kiemelésekkel játszani. 

Forrás: AFP

A. F. Vandervorst szakított a klasszikus füstös szemfestés hagyományával, inkább színesen és absztrakt módon készíttette el. 

Forrás: AFP

Igen-igen jó hír a tündöklést kedvelőknek, hogy újra divat lesz a csillám. Sőt a glitter, a flitter is, amit láthattuk Ashish bemutatóján, aki az izgalmas diszkókorszakot álmodta újra, harmonizáló árnyalatú extra rúzsszínekkel. 

Forrás: AFP

Gareth Pugh kollekciója káprázatosan pazarra és ultranőiesre sikeredett. A no makeupot feltüzelte a szenvedély új ajakszíne, ami nem más, mint a cékla. Az eszméletlen izgalmas árnyalat hol matt, hol ultrafényesen bukkant fel London színpadán. Ragyogóan izgalmas volt Burberry sminkje is: finoman árnyékolt füstös hatású szemfestés grafitszürkével és egy friss rózsás árnyalatú ajakrúzzsal. A fenséges látványt még megfejelték hol elszórtan, hol stratégiai pontokat hangsúlyozva csillámporral. 

Az egyéniségek korszakába léptünk: merd megélni az álmaidat, a divat folyton változó varázslatos világa inspiráljon téged is. 

Inspirálódj New Yorkból
A New York Fashion Week nemcsak a progresszív karizmatikus nőképet testesíti meg, hanem a technológiai újdonságok, valamint az innovatív textúrák megjelenésével új lehetőséget kínál a természetes szépség hangsúlyozására is. Olvasd el Larion Oscar cikkét!