A legfinomabb medvehagymás receptek egy helyen

ebéd Vacsora medvehagyma leves fasírt recept család pogácsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A melengető napsugarak mellett a medvehagymáért vagyunk leginkább hálásak márciusban. Tegye fel a kezét, aki nem szereti ezt az isteni növényt, amelyet talán a legtöbbféleképpen tudunk a konyhában felhasználni. Kezdődik a szezonja, íme, a Life.hu kipróbált, kedvenc és megunhatatlan receptjei.

Medvehagyma-krémleves, amitől új erőre kapsz

Hozzávalók 4 személy részére:
20 dkg medvehagyma
3 db póréhagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 közepes burgonya
1,5 liter zöldséges alaplé
1 evőkanál finomliszt
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: Mosd meg a medvehagymát és a póréhagymákat, majd vágd fel őket apróra. Egy kis olívaolajon párold meg őket. Add hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, és 2-3 percig párold fedő alatt, majd szórd rá a lisztet. Keverd el, és öntsd fel az alaplével. Addig főzd, amíg a felkockázott burgonya teljesen megpuhul, ezután egy botmixer segítségével turmixold össze a levest. Sózd és borsozd ízlés szerint. Ha túl sűrű lesz, adhatsz hozzá kevés vizet, vagy akár tejszínt is.

A Life.hu tippje

Pirított baconnel, sajtos krutonnal az igazi!

Zabpelyhes-medvehagymás fasírtgolyók, egészséges változatban

Hozzávalók 4 személy részére:
60 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2 sárgarépa
8 evőkanál apró szemű zabpehely
2 tojás
4 gerezd zúzott fokhagyma
fél csomag apróra vágott medvehagyma
só, bors

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: Mosd meg a sárgarépát, pucold meg, és a sajtreszelőn reszeld le. A medvehagymát vágd olyan apróra, amilyen apróra csak tudod, és add hozzá a reszelt sárgarépához. Keverd bele az összes többi hozzávalót, jól gyúrd át, és tedd félre az egészet 10 percre pihenni (erre azért van szükség, hogy összeérjenek az ízek, és hogy a zabpehely megszívja magát nedvességgel). Formázz apró golyókat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ez egy egészségesebb módja a fasírt sütésének, nem kell hozzá olaj, és ugyanolyan finom lesz. 180 fokra előmelegített sütőbe tedd, és kb. 20 perc elteltével fordítsd meg a golyócskákat. Ha mindkét oldaluk megpirult, kész is van ez az isteni csoda.

Medvehagymás pogácsa – a megunhatatlan nassolnivaló

Hozzávalók 4 személy részére:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
1 dl tejföl
2 db tojássárgája
2 csokor medvehagyma
2 ek. olvasztott margarin (a tésztát megkenni)
só ízlés szerint

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: Először futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben. Morzsold össze a margarint a liszttel, és dolgozd bele az összes hozzávalót (a felfuttatott élesztőt is) a medvehagyma kivételével. Nyújtsd ki az így kapott tésztát téglalap alakúra, és kend meg az olvasztott margarinnal. Vágd a lehető legapróbbra a medvehagymát, és szórd meg vele a tésztát jó vastagon. Tekerd fel az egészet, ahogyan a piskótatekercset is készíted, takard le egy konyharuhával és hagyd legalább 20 percig pihenni. Ezután ismét nyújtsd ki, ismét kend meg egy kis olvasztott margarinnal, majd szórj rá újra egy nagy adag apróra vágott medvehagymát. Takard le, és pihentesd újabb 10 percet. Nyújtsd ki a tésztát újra, pogácsaszaggatóval szaggass belőle kerek formákat, helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket egy felvert egész tojással. 160 fokon addig süsd, amíg az aljuk és a tetejük pirulni kezd.

Vásárlás szupergyorsan - a trükk, ami mindent viszhttp://www.life.hu/csalad/20151216-gyors-es-konnyu-vasarlas-a-4g-segitsegevel.htmlUtálod a tömeget és szeretnél hamar túllenni a karácsonyi ajándékvásárláson? Mutatunk egy trükköt, amivel felgyorsíthatod az eseményeket... Család--"A mostohaapám csiklandozott és próbálta az ujját belém dugni" http://www.life.hu/csalad/20151126-csaladon-beluli-eroszak-tortenete-egy-kislanyt-az-anyja-es-mostohaapja-molesztalta.htmlNem tudom, hogyan kell egy ilyen vallomást elkezdeni, de mindig előtör egy érzés, hogy muszáj kiadnom magamból. Szexuálisan zaklattak kislánykoromban. Talán 10-11 éves koromban kezdődött, nem emlékszem már én sem pontosan, tarthatott 12-13 éves koromig. Sok dolog összemosódik ezzel kapcsolatban, de vannak „élmények”, amik örökre be vannak vésődve az emlékezetembe, ezeket fogom leírni. Család--Az interneten gyűjt pénzt a haldokló édesapa kisfia jövőjéhez http://www.life.hu/csalad/20151107-az-interneten-gyujt-penzt-a-haldoklo-edesapa-nathan-colman-kisfia-jovojehez.htmlNathan Colman nem volt mindig mintaapa, ám az évek során azzá vált. Ekkor megtudta, már csak másfél éve van hátra. Halála után ötéves kisfia egyedül marad, ezért a férfi interneten próbál pénzt gyűjteni számára. Család--Gyermeke lesz Az Éhezők viadala sztárjának, Sam Claflinnakhttp://www.life.hu/csalad/20151107-gyermeke-lesz-az-ehezok-viadala-sztarjanak-sam-claflinnak.htmlAz éhezők viadala Finnick Odairje, Sam Claflin és felesége első közös gyermeküket várják. Család--16 millió rajongója van az Escobarnak öltöztetett kisgyereknekhttp://www.life.hu/csalad/20151031-16-millio-rajongoja-van-az-escobarnak-oltoztetett-kisgyereknek.htmlAz idei Halloween legtündéribb jelmeze azé a kisfiúé, akit anyukája a híres-hírhedt drogbárónak, Escobarnak öltöztetett.CsaládOrigoMegmutatta várandós feleségét Mark Zuckerberg http://www.life.hu/csalad/20150926-megmutatta-varandos-feleseget-mark-zuckerberg-a-facebook-atyja.htmlHamarosan apa lesz a Facebook atyja, Mark Zuckerberg. A napokban tette közzé feleségével közös fotóját - stílusosan a közösségi oldalon - amelyen jól látható a várandós Priscilla hatalmas pocakja.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.