A nők harmada állandóan diétázik - Te közéjük tartozol?

Forrás: AFP -
diéta fogyás hízás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők 57 százaléka próbált fogyni az elmúlt egy évben, háromból ketten pedig arról számoltak be, hogy általában, illetve mindig igyekszenek megszabadulni két-három kilótól. A férfiak körében ehhez képest csupán 39 százalékos a fogyni vágyók aránya – állítja a Mintel kutatása.

Ez a fajta elégedetlenség a testalkatunkkal tökéletes táptalaja a különféle csodadiétáknak, illetve életre hívta az ún. szuperételek piacát is: háromból egy ember nyitott arra, hogy kipróbáljon egy új terméket, ami tökéletesebb egészséget ígér. Ugyanakkor ez a sok diétázó nő és férfi a valóságban nem igazán ügyel arra napi szinten, hogy mit is eszik.

Forrás: AFP

A Loughborough University kutatásból pl. kiderül, hogy a mozgás ugyanakkor jót tesz, ha fogyni szeretnénk. Azok a nők, akik mérsékelt testmozgást végeztek a svédasztalos vacsora előtt, kevesebbet ettek, mint ülőmunkát végző társaik. Azok a társaik, akik viszont energiát veszítettek azzal, hogy korlátozták a kalóriabevitelt, egy ilyen alkalommal átlagosan 40 százalékkal többet ettek, mint társaik.

David Stensel metabolizmus-szakértő szerint ez az új kutatás ellentétes a korábbi feltételezéssel, miszerint a sport hatására éhesebbek leszünk, és többet eszünk. “Most már biztos: nem eszik többet az, aki sportol – legalábbis nem a testmozgást követő néhány órán belül. Most az a cél, hogy megfigyeljük, hogyan folytatódik ez a tendencia, a következő napon is visszafogottabb-e a fogyasztás a mozgás hatására” – teszi hozzá.

Az is kiderült, hogy háromból egy nő nem tudja, mennyi kalóriát fogyaszt egy nap. Azoknak, akik ezzel tisztában vannak, a harmada állította, hogy a napi ajánlott 2000 kalóriánál többet vesznek magukhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.