Az elmúlt hat évhez híven továbbra is az Anna a második leggyakoribb keresztnév, de dobogós lett a Hanna és a Jázmin is. A kisfiúknál pedig továbbra a Máté és a Levente a kedvenc.

Bár a keresztnevek piacára idén betört a Gandalf, és a Brájen is, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan is alakul 2016 kedvenc keresztneveinek listája. Addig is szemezgessünk a tavalyi utónév-statisztikából és nézzük meg, hogy

melyek voltak az ujdonsült apukák és anyukák kedvencei.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Anna örök

Töretlen a népszerűsége a Hanna, az Anna és a Jázmin kislányneveknek, legalábbis az elmúlt 6 év statisztikáit tekintve. Az Anna név második, míg a Csenge és a Réka helyét a Luca és a Zoé váltja fel.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A kis Bence

A fiú nevek rangsorában sem történt nagyobb változás: a Bence, a Máté és a Levente neveket adták leggyakrabban a szülők az újszülötteknek. Az elmúlt két év után a Balázs és a Gergő is visszatért a 10-es listára, amelyen immár a Marcell és az Áron is szerepel.

Forrás: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

A leggyakoribb nevek Magyarországon

Az utónév statisztika azt is megmutatja, hogy milyen nevet viselnek a legtöbben hazánkban, és egészen más keresztnevekre bukkantunk:  a női nevek közül a Mária, az Erzsébet, a Katalin vezet, míg a férfiak között a László, az István és a József a befutó.