Kávézz az ideális testsúlyért!

Forrás: Instagram/womenandcoffee -
fogyás testsúly kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a fogyás nehéz, akkor a súlytartást tekinthetjük még nehezebbnek. Erre azonban megoldást nyújthat napi 2-4 csésze kávé is. Egy friss kutatás szerzői rávilágítottak, hogy a koffein segít a leadott pluszkilók távoltartásában. Ráadásul a kávé mellett más koffeintartalmú italok is így hatnak a testre – mondják a Hannover Medical School szakértői.

A koffeinhez már számos egészségügyi előnyt sikerült társítani, beleértve a májbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség elleni hatást. Sőt, már az is felmerült, hogy a kávérajongók tovább élnek.

Forrás: Instagram/womenandcoffee

A European Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent legfrissebb eredmények alapján a kávézók nagyobb eséllyel tartják a súlyukat, mint azok, akik nem kérnek a feketéből. A következtetéshez 494 felnőttet vettek górcső alá, akik egyébként egy fogyókúrás vizsgálatban vettek részt. Feltűnő volt, hogy a sikeres súlytartók lényegesen több kávét isznak, mégpedig naponta átlagosan 2-4 adagot a visszahízókkal képest.

A koffein a világ legkedveltebb élénkítője, ami becslések szerint akár 5 százalékkal is képes megnöveli a naponta felhasznált energiamennyiséget. "A kávé nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem a súlytartáshoz is" - zárták a kutatók a beszámolót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.