Három tervezőt kérdeztünk arról, milyen darabokat szerezzünk be a tavaszi–nyári szezonra. Olvasd el, milyen kollekciót tervezett Cselényi Eszter, Horn Enikő és Cakó Kinga. 

Cselényi Eszter – Celeni 

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra? Ez a kollekciónk az eddigi legszínesebb. Nem is véletlen, hiszen az inspiráció a roma öltözködési kultúrából jött. De nem a már sokszor használt, jól ismert motívumokat, vagyis a virágokat és a harsány színeket vettük alapul, sokkal inkább a roma életstílusból eredő szabad és könnyed életszemléletet. Ez a szellemiség a ruhadarabok, stílusok és az anyagok keveredésében tükröződik. A kollekcióban a pasztellszínek dominálnak, amelyek már a nyár beköszönte előtt ellátnak minket vidám érzéssel. A színkavalkád ellenére igyekeztem úgy összerakni a kollekciót, hogy a mindennapi ruhatárunkkal is jól lehessen párosítani a darabokat. 

Celeni kollekcióForrás: Celeni

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból?A hátizsák idén sem hiányozhat a gardróbunkból, úgyhogy aki eddig nem szerzett be egyet, most itt az ideje. Ezenkívül egy pólónak, egy kardigánnak és egy övnek mindig jó hasznát vesszük. 
Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra? Nagy híve vagyok a variálhatóságnak. Ha van egy farmerünk és hozzá egy szuper pólónk, vagy egy ruha, amit az irodába balerinával veszünk fel, akkor már csak egy magas sarkú hiányzik, amivel estére ezekből klassz összeállítást varázsolhatunk. 

Horn Enikő – Enihorn 

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra? Az új kollekcióban – hangulatát tekintve – a hagyomány van a középpontban, így minden egyes eleme a békesség, a családiasság és a szeretet jegyében készült. Ugyanakkor találkozhatunk némileg átalakítva a régebbi szezonok közkedvelt darabjaival és a márkára oly jellemző virágmintákkal is, főleg a táskákon. Alapszíneiben leginkább Ausztrália száraz, vöröses-sárgás, zuzmóban gazdag vidékeit tükrözi vissza. Anyaghasználatánál továbbra is fontos volt a puhaság és kényelem. 

Einhorn kollekcióForrás: Einhorn

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból?Az idei év számomra a könnyed és légies overálokról és maxiruhákról szól, így azt tanácsolnám, hogy ebből a kettőből feltétlenül szerezzen be magának mindenki. Ezenkívül jól jöhet egy bőrblézer vagy bőrkabát a hűvösebb napokra. 

Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra?Van egy összeállításunk, ami az egyik kampányfotónkon is szerepel: oxfordnadrág, lenge ing és bőrblézer. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben megállja a helyét – ha munkába megy az ember, vagy ha kicsit hivatalosabb meetingre indul, de akkor is, ha csak egy baráti találkozót szervezett magának. Persze ne feledkezzünk meg a hozzá passzoló táskáról sem. 

Cakó Kinga – Cakó 

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra? Az új kollekciómban erőteljesen építettem különböző geometrikus elemekre, de főleg a szabásvonalakban. A kollekcióm fő inspirációs forrása az 1970-es évek geometrikus formavilága, ami a ruhák sziluettjében és az arányok elvágásában jelenik meg. A kollekció fő színe a napsárga, de a fehér és a türkiz is megjelennek, a víz és az ég hideg kékjét szimbolizálva. David Hockney 1967-es, A nagy csobbanás című festménye különösen erős hatású volt számomra, ahogy megjelenítette a felszabadult nyári életérzést. 

Cako kollekcióForrás: Cako

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból? Idén nyáron hódít a 70-es évek bohém, laza stílusa, így egy lezser maxiszoknya jól kihasználható egy fehér atlétával és rojtos táskával. 

Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra? 

Én a letisztult, monokróm összhatást szeretem, ezért soha nem viselek három színnél többet egyszerre, de azok is hasonló árnyalatúak. Egy tavaszi–nyári hétköznapra számomra egy lenge maxi ruha a legjobb választás, ami kihangsúlyozza a vállakat. 

4 divattrend, amit mindenképpen ki kell próbálnod a tavaszi–nyári szezonban

Ugyan már jó régen, 2015 őszén bemutatták az idei tavaszi–nyári szezon trendjét, most visszanyúltunk a korábbi divathetekhez, hogy bemutassuk, milyen irányvonalakat adtak nekünk a legnagyobb tervezők. Inspirálódásra fel!