Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, szombaton megszületett Damu Roland és felesége, Edina kislánya, Maja. A büszke szülők ugyan máshogyan emlékeznek az elmúlt nap történéseire, ahogyan az orvosok is, de úgy tűnik, mindenki örül a pici érkezésének.

Úgy tudni, szombat este fél hét körül tolták a műtőbe Damu Edinát, és megindították nála a szülést. Tették mindezt azért, hogy ne jusson több méreg a kicsi szervezetébe az édesanyján keresztül. Az aggódó nagymama szerint egyébként már sem magától, sem másoktól nem volt biztonságban az alkoholfüggő kismama, óvintézkedésként fektette be a szülészetre, hátha ott elkerüli az italt és a balhékat – írja a Bors

Damu EdinaForrás: TV2

Az or­vosok egyetértettek a dön­téssel, sőt úgy határoztak, hogy a kicsi védelme érdekében nem hagyják tovább az anyaméhben, inkább világra segítik. Edina másként emlékszik.

„Nagyon ideges voltam azok után, hogy megvertek, ezért gondolták azt az orvosok, hogy a baba érdekében császármetszéssel világra segítik. Maja 1670 grammal és 44 centivel született, teljesen egészséges. A tejem még nem indult meg, az császár után legalább két-három nap. Maja inkubátorban van, még meg sem foghattam, mert kicsit náthás vagyok, nem akarom megfertőzni. De amint tudok szoptatni, a karomba veszem” – mondta a kórházi ágyán Edina, aki a körülmények ellenére jól van, csak a hasát fájlalja. 

Damu Roland Edina édesanyjától értesült a kislánya érkezéséről. 

Damu Roland és feleségeFotó: Margitay Klára/Life.hu

„Szombaton este fél hétkor kaptam egy üzenetet, hogy baj van” – emlékezett a színész. „Azonnal hívtam a feleségemet, de a telefonját már kikapcsolta. Az anyósomat tárcsáz­tam ezután, aki közölte, hogy Edina a műtőben van, császármetszéssel világra segítik a kislányomat. Ahogy tudtam, rohantam be hozzá.”

„Megfogtam a picike kezét, ő megszorította az ujjamat. Ásított, és mintha mosolygott volna, nagyon megindító volt. Aztán jött a kijózanodás: Edina közölte, hogy harmincezer forintért el szeretné adni a kislányunk fényképét egy bulvárlapnak. Hogy a fenébe lehet, hogy a szülés után pár órával már ilyeneken gondolkodik, és hogy képes lenne aprópénzért árulni ezt az ártatlan kisbabát?” – dühöngött Damu. 

„Az orvosok szerint minden rendben van vele, a korához és a helyzethez képest jól fejlődött, vasárnapra beindult a vese- és a májműködése is, és hála a jó is­tennek, nincs alkoholszindrómája sem” – magyarázta a kispapa. 

Edina egyébként homlokegyenest másként emlékszik a Damu által elmondottakra. 

Roland kiabált velem a szülés után pár órával is, és erősködött, hogy csak akkor adjak képet, ha fizetnek érte. Csak akkor fotózhatják le a kislányomat, ha fizetnek ötszáz­ezer forintot.”