7 tipp a túlevés utáni bűntudat enyhítéséhez

Forrás: giphy.com -
ital túlevés puffadás bűntudat étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ízletes és egészséges étel elfogyasztása kulcsfontosságú. Viszont amikor sikerül magunkat túlenni – főleg egészségtelen ételekkel – igencsak kellemetlen lehet a szervezet számára. Íme, 7 tipp, amivel átvészelheted, vagy éppen enyhítheted a rossz közérzetet.

1. Mozgás

Miután megettél egy nagy adag steak-et és fojtásként somlóit küldtél rá, ne csodálkozz, ha enyhén szólva is tele leszel. Semmi gond, sokszor hallottuk már a „le kellene mozogni a kaját” mondatot. A felvetés nem alaptalan, hiszen egy vacsora utáni könnyed séta elősegíti az emésztést.

Forrás: giphy.com

2. Fölösleges a pánik

Időről időre mindannyian túlesszük magunkat. Ilyenkor az első számú szabály, hogy ne érezzünk bűntudatot. Az utána lévő napokon érdemes odafigyelni az étkezésre: fogyassz egészségesebb, táplálóbb ételeket, amelyek nemcsak „kitisztítanak”, de enyhíti a szíros és édes ételek utáni sóvárgást is.

3. A víz a barátod

Fontos, hogy figyelj oda a megfelelő hidratálásra, így felgyorsítod az anyagcserédet is.

4. Figyeld a tested jelzéseit

Emlékszel arra, amikor a múltkor annyira teleetted magad, hogy majd kipukkadtál? A tested nem felejt, ezért ha legközelebb azt jelzi, hogy már kezded túladagolni a kaját vagy valójában már nem vagy éhes, érdemes rá hallgatnod.

5. Lakj jól zöldségekkel

Jó taktika lehet, ha inkább zöldségből eszel sokat, hiszen bármennyire is sikerült a túlevés, nem lesz annyira tele a pocakod, mintha nehezebb ételeket ettél volna.

Forrás: giphy.com

6. Tudatosság

Tartsd magadban a negatív, becsmérlő gondolatokat és kijelentéseket, azt azonban tudatosítsd, hogy egészségtelen mértékben táplálkoztál.

7. Méregtelenítés

Amikor tudod, hogy sokat ettél előző nap, mindig indítsd a napot két deci vízzel, amihez citromlevet és gyömbért (esetleg uborkát) keversz. Ez, valamint egy – semmi esetre sem kihagyott – magas fehérjetartalmú vagy magas rost tartalmú reggeli segíti az emésztésed helyreállítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.