Az ízletes és egészséges étel elfogyasztása kulcsfontosságú. Viszont amikor sikerül magunkat túlenni – főleg egészségtelen ételekkel – igencsak kellemetlen lehet a szervezet számára. Íme, 7 tipp, amivel átvészelheted, vagy éppen enyhítheted a rossz közérzetet.

1. Mozgás

Miután megettél egy nagy adag steak-et és fojtásként somlóit küldtél rá, ne csodálkozz, ha enyhén szólva is tele leszel. Semmi gond, sokszor hallottuk már a „le kellene mozogni a kaját” mondatot. A felvetés nem alaptalan, hiszen egy vacsora utáni könnyed séta elősegíti az emésztést.

Forrás: giphy.com

2. Fölösleges a pánik

Időről időre mindannyian túlesszük magunkat. Ilyenkor az első számú szabály, hogy ne érezzünk bűntudatot. Az utána lévő napokon érdemes odafigyelni az étkezésre: fogyassz egészségesebb, táplálóbb ételeket, amelyek nemcsak „kitisztítanak”, de enyhíti a szíros és édes ételek utáni sóvárgást is.

3. A víz a barátod

Fontos, hogy figyelj oda a megfelelő hidratálásra, így felgyorsítod az anyagcserédet is.

4. Figyeld a tested jelzéseit

Emlékszel arra, amikor a múltkor annyira teleetted magad, hogy majd kipukkadtál? A tested nem felejt, ezért ha legközelebb azt jelzi, hogy már kezded túladagolni a kaját vagy valójában már nem vagy éhes, érdemes rá hallgatnod.

5. Lakj jól zöldségekkel

Jó taktika lehet, ha inkább zöldségből eszel sokat, hiszen bármennyire is sikerült a túlevés, nem lesz annyira tele a pocakod, mintha nehezebb ételeket ettél volna.   

Forrás: giphy.com

6. Tudatosság

Tartsd magadban a negatív, becsmérlő gondolatokat és kijelentéseket, azt azonban tudatosítsd, hogy egészségtelen mértékben táplálkoztál.

7. Méregtelenítés

Amikor tudod, hogy sokat ettél előző nap, mindig indítsd a napot két deci vízzel, amihez citromlevet és gyömbért (esetleg uborkát) keversz. Ez, valamint egy – semmi esetre sem kihagyott – magas fehérjetartalmú vagy magas rost tartalmú reggeli segíti az emésztésed helyreállítását.