A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó!
Antioxidáns
C-vitamin-tartalma igen magas. Ez azért is jó hír, mert a C-vitamin egy természetes antioxidáns, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, és még a bőr öregedését is késlelteti.

Béta-karotin
A sárgabarack az A-vitamin probiotikumát, a béta-karotint tartalmazza. Két-három szem már fedezi a napi A-vitamin-szükségletünket. Ennek pedig rengeteg jótékony hatása van: segíti a látás és az immunrendszer egészségének megőrzését, és serkenti a máj méregtelenítő működését. De a bőr, a fogak és a csontrendszer is meghálálják.
Víztartalom
Rendkívül magas víztartalma miatt (kb 85 százalék) hidratál és méregtelenít. A sok víz miatt ráadásul a kalória is igencsak kevés benne, így az egyik legjobb fogyókúrás gyümölcsként tarthatjuk számon.
Rostok
Rosttartalma újabb ok arra, hogy beillesszük étrendünkbe a sárgabarackot. A rostdús táplálkozás az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja. Ha sok rostos ételt fogyasztasz, elejét veheted többek között az elhízásnak, a székrekedésnek, és csökkentheted a szívbetegségek kockázatát is.

Ásványi anyagok
Az ásványi anyagok közül főleg kálium található benne, ami elősegíti az egészséges emésztést, erősíti a csontokat, és a vérnyomásra is jó hatással van.
Támogatott tartalom.