Isteni és egyszerű - Készíts túrófánkot

Forrás: Dreamstime -
ebéd túrófánk recept család étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pofonegyszerű elkészíteni, és nagyon finom. Ha kipróbálod, könnyen lehet, hogy állandó szereplője lesz a családi ebédeknek.

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 25 dkg túró
  • 4 db egész tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár, porcukor a tálaláshoz
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Alaposan keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, majd 10 percig pihentesd a tésztát. Ezalatt serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Fontos, hogy legalább kétujjnyi legyen az olaj, különben a fánkok nem tudnak - maguktól - megfordulni benne. Két, vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából szaggasd a forró olajba a fánkokat. Figyelj arra, hogy fél evőkanálnál nagyobbat ne szaggass, mert akkor túl nagyra dagadnak a fánkok, és nem fordulnak meg maguktól.

Ne tegyél egyszerre többet az edénybe, mivel a fánkok megdagadnak, és nem lesz helyük. Ha szükséges, vagyis nem fordultak meg maguktól, akkor néhányszor fordítsd meg a fánkokat, és körülbelül 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Ha kész, papírtörlőn jól csepegtesd le, és baracklekvárral vagy porcukorral meghintve tálald.

Közeledik a gyereknap - Játékötletek minden korosztálynak!http://www.life.hu/csalad/20160520-ajandekotletek-kicsiknek-es-nagyoknak-gyereknapra.htmlGyereknap közeledtével sok szülő töri azon a fejét, mivel lepje meg csemetéjét. Ahogy egy gyermek cseperedik, más és más típusú játékot fog érdekesnek és szórakoztatónak találni, éppen ezért érdemes hát a korának megfelelőt választani. Segítünk! Család--Roberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/csalad/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. CsaládOrigoAmit Isten egybekötött - Nagy emberek hírhedt válásaihttp://www.life.hu/csalad/20160520-hires-valasok-a-tortenelemben.htmlEgy uralkodó, vagy akár egy híresség is ember, az ember pedig gyarló. Hiába az eskü és a fogadalom, a szív szavának, a vágynak, netán a hatalom utáni sóvárgásnak nehéz ellenállni. Jöjjenek a történelem és napjaink ismert embereinek botrányos válásai. CsaládAFPKözeledik a gyereknap - Játékötletek minden korosztálynak!http://www.life.hu/csalad/20160520-ajandekotletek-kicsiknek-es-nagyoknak-gyereknapra.htmlGyereknap közeledtével sok szülő töri azon a fejét, mivel lepje meg csemetéjét. Ahogy egy gyermek cseperedik, más és más típusú játékot fog érdekesnek és szórakoztatónak találni, éppen ezért érdemes hát a korának megfelelőt választani. Segítünk! Család--Ha pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhozhttp://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.htmlDobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! Család--Vasárnapi rántott husi újratöltve - Kápráztasd el a családot!http://www.life.hu/csalad/20160509-rantott-hus-sokmagvas-bundaban-recept.htmlUnod már a nagymama hagyományos vasárnapi rántott husiját? Bolondítsd meg a panírt különféle egészséges magvakkal, és meglátod, az egész családot leveszed vele a lábáról. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.