Húszévesen kiröhögted szüleidet vagy harminc feletti ismerőseidet unalmas, otthon töltött szombat estéik miatt? Manapság mit nem adnál, ha a hét minden napját unalmasan, otthon, az ágyadban pihengetve tölthetnéd? Észre sem veszed, de az évek múlásával te is, és a környezeted is rengeteget változik - vajon az alábbiak közül rád melyik igaz?

A Facebookból, azaz a virtuális arckönyvből virtuális babakönyv lesz

Eredetileg azért regisztráltál a kék óriásra, hogy barátaiddal, osztálytársaiddal tartsd a kapcsolatot? Nos, az évek előrehaladtával az ismerőseid helyét az ismerőseid babái veszik át: az üzenőfaladat pörgetve cuki cumizós képek mellett arról is könnyedén értesülhetsz, hogy melyik ismerősöd babájának sikerült már bilire szoknia, vagy hogy kinek a csöppsége aludta át végre az éjszakát.

Forrás: giphy.com

Barátaidnak nyoma veszett

Amíg a gimiben igazi lúzernek számított az, akinek nem volt népes baráti vagy haveri köre, addig harminchoz közel rájössz, hogy nem a haverok számában mérik a sikert. A szegről-végről ismerősök, látszathaverok szépen lassan elkoptak mellőled, csak azok maradtak, akik igazán számítanak. Ennek pedig te örülsz a legjobban, hiszen ha kevesebb barátod van, kevesebbszer kell kimozdulnod otthonod szeretett falai közül, plusz 30 éves korodra már amúgy is megutáltad az embereket.

Törvénybe iktatnád a kötelező 8 óra alvást

Tizenévesen és húszas éveid elején kiröhögted szüleidet, ha este 10-kor már a lefekvéshez készülődtek? Lehet, hogy egy egyetemistának csak este 11 után kezdődik a buli, de egy dolgozó embernek reggel bizony kelni kell. Az évek alatt szépen lassan te is rájöttél, hogy egy nyugodt éjszaka minden dorbézolásnál többet ér.

Forrás: giphy.com

Felülíródott életcélok

Emlékszel a szüleiddel vívott harcokra? Arra, hogy minden intésüket, jó tanácsukat személyed, de legfőképpen álmaid elleni támadásnak vetted? Emlékszel, hogy hányszor megfogadtad, hogy neked más, az övéknél izgalmasabb életed lesz? Hogy neked nem lehet parancsolni, követni fogod az álmaidat tűzön-vízen át? Vadregényes életcéljaid mára sokat szelídültek, sőt legjobban annak örülnél, ha olyan nyugodt és kiszámítható életet élhetnél, mint anno a szüleid.

Cetlik, cetlik mindenhol

Mennyit mosolyogtál nagymamádon, mikor a kamrába menve útközben elfelejtette, miért is indult... Nos, most már nem annyira vicces a dolog. Mintha apró kis manók szívnák ki a fejedből a memóriád, simán elfelejtesz dolgokat egyik percről a másikra. Folyamatosan, mindenre emlékeztetned kell magad apró cetlikkel a hűtőre ragasztva, apró cetlikkel a táskádban, virtuális cetlikkel a mobilodban. Mantraként ismételgeted minden munkába induláskor: "kulcs, pénztárca, telefon".

Forrás: giphy.com

Változások a párkapcsolatodban

Míg húszas éveid elején a veszekedéseitek fő forrása a féltékenykedés volt, addig manapság a legtöbb összezörrenést a mosatlan edények okozzák. Nem játszol már játszmákat, a viharos, kiszámíthatatlan, főleg külsőségeken alapuló szerelmeidet lecserélted egy olyan párra, akivel két mondatnál többet is tudtok értelmes dolgokról beszélni, akivel nem kell megjátszanod magad, és aki mellett biztonságban vagy. 

A hétvégék felértékelődnek

A bulizás drága. Hangos. És amúgy is, az egész hetes rohanás után semmire nem cserélnéd el azt a két nap pihit, ami egy dolgozó embernek adatott. Ha az egyik feled mégis elvágyakozna kicsit az éjszakába, akkor majd este, bevackolva az ágyadba megvizslatod fiatal, tettre kész ismerőseid Facebook-profilját, és félálomban rosszalló pillantások kíséretében lecsekkolod szexi szelfijeiket és partifotóikat.