Milyen formák és színek lesznek divatosak 2016 nyarán? Mit változtass a hajadon, ha bevállalós vagy, és mit tegyél, ha csak egy kicsit módosítanál a frizurádon? Milyen hajápolási tippeket kell követni a nyári napsütésben? Íme, a válaszok!

"Laza és vizes hatású, a tudatos hippiség és az elegancia keveredése" - mondja Vadon Zoltán mesterfodrász a nyári trendről. A Bobs & Lobs hajvágások még mindig nagyon menők, Hollywoodban egymás után váltanak a hírességek ilyen frizurára, amit gyakran laza, természetes hullámokkal tesznek még különlegesebbé.

  • Jennifer Lawrence, Miranda Kerr, Rihanna, Jessica Chastain, Rachel McAdams, de Beyoncé is kipróbálta az elmúlt években a bob frizurát. 
Forrás: AFP

A bobmánia után Vadon Zoltán szerint a rövid haj fog visszajönni a divatba, és csak javasolni tudja, hogy legyen elég bátorságunk hozzá.

Tipp
A mesterfodrász szerint mindegy, melyik stílust kérjük a fodrásznál, mindig kérjünk gyakorlati tanácsokat is, hogy hogyan készítsük el az adott fazont.

Ami a színeket illeti, több irányzat is uralkodik ezen a téren. A bevállalósok akár a rainbow hair stílussal is próbálkozhatnak, ami a tavalyi szőkés szürke árnyalat utódja. "Ez a trend az érzékek játékáról, a színek irányított káoszáról szól" – mondja a mesterfodrász.

Forrás: Instagram/Jaymz Marsters/Yolacote/Steven Austin

 

Forrás: Instagram/Ruby Devine

Ha diszkrétebb megoldásra vágysz, akkor sem kell aggódnod, ugyanis visszatérnek a tökéletes gyémántcsillogású, egységes színek. "Akik már megunták az ombrét, és az egyszínűség tökéletességében vágynak megpihenni a következő divathullámot várva, azoknak szívből ajánlom ezt a trendet" – fogalmaz Vadon Zoltán, aki szerint a barnás árnyalatok kedvelői imádni fogják ezt az időszakot, de a szőke hajszín is reneszánszát éli, és hatalmas választék van belőle.

  • George Clooney felesége, Amal nemrégen lágy, barna színre váltotta jól megszokott fekete haját.
Forrás: AFP
  • Taylor Swift pedig mézszőke haját cserélte platinaszőkére.
Forrás: AFP

 

Tippek nyári hajápoláshoz
"Nyáron sokkal több napfény éri a hajat, mint télen, így ilyenkor extra ápolást igényel a hajunk. Sokat lehet javítani a haj állagán, ha nyári sampont, balzsamot, illetve egyéb speciális termékeket használunk, amelyek kifejezetten a nyári időjárásra vannak kitalálva, így megvédik a hajat a nap káros sugárzásától is. A sós tengeri víz sem kíméli a hajat, így erre is megfelelő kezelés kell. Tengerparti nyaraláshoz vigyünk magunkkal hajolajat, amit időről időre masszírozzunk be a haj végébe, hogy megmaradjon a minősége" – adott tippeket Vadon Zoltán.