A szivárványhajtól a bob frizuráig – A legmenőbb hajtrendek 2016 nyarára

fashion week hajápolás frizura
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen formák és színek lesznek divatosak 2016 nyarán? Mit változtass a hajadon, ha bevállalós vagy, és mit tegyél, ha csak egy kicsit módosítanál a frizurádon? Milyen hajápolási tippeket kell követni a nyári napsütésben? Íme, a válaszok!

"Laza és vizes hatású, a tudatos hippiség és az elegancia keveredése" - mondja Vadon Zoltán mesterfodrász a nyári trendről. A Bobs & Lobs hajvágások még mindig nagyon menők, Hollywoodban egymás után váltanak a hírességek ilyen frizurára, amit gyakran laza, természetes hullámokkal tesznek még különlegesebbé.

  • Jennifer Lawrence, Miranda Kerr, Rihanna, Jessica Chastain, Rachel McAdams, de Beyoncé is kipróbálta az elmúlt években a bob frizurát.
Forrás: AFP

A bobmánia után Vadon Zoltán szerint a rövid haj fog visszajönni a divatba, és csak javasolni tudja, hogy legyen elég bátorságunk hozzá.

Tipp

A mesterfodrász szerint mindegy, melyik stílust kérjük a fodrásznál, mindig kérjünk gyakorlati tanácsokat is, hogy hogyan készítsük el az adott fazont.

Ami a színeket illeti, több irányzat is uralkodik ezen a téren. A bevállalósok akár a rainbow hair stílussal is próbálkozhatnak, ami a tavalyi szőkés szürke árnyalat utódja. "Ez a trend az érzékek játékáról, a színek irányított káoszáról szól" – mondja a mesterfodrász.

Forrás: Instagram/Jaymz Marsters/Yolacote/Steven Austin

Forrás: Instagram/Ruby Devine

Ha diszkrétebb megoldásra vágysz, akkor sem kell aggódnod, ugyanis visszatérnek a tökéletes gyémántcsillogású, egységes színek. "Akik már megunták az ombrét, és az egyszínűség tökéletességében vágynak megpihenni a következő divathullámot várva, azoknak szívből ajánlom ezt a trendet" – fogalmaz Vadon Zoltán, aki szerint a barnás árnyalatok kedvelői imádni fogják ezt az időszakot, de a szőke hajszín is reneszánszát éli, és hatalmas választék van belőle.

  • George Clooney felesége, Amal nemrégen lágy, barna színre váltotta jól megszokott fekete haját.
Forrás: AFP
  • Taylor Swift pedig mézszőke haját cserélte platinaszőkére.
Forrás: AFP

Tippek nyári hajápoláshoz

"Nyáron sokkal több napfény éri a hajat, mint télen, így ilyenkor extra ápolást igényel a hajunk. Sokat lehet javítani a haj állagán, ha nyári sampont, balzsamot, illetve egyéb speciális termékeket használunk, amelyek kifejezetten a nyári időjárásra vannak kitalálva, így megvédik a hajat a nap káros sugárzásától is. A sós tengeri víz sem kíméli a hajat, így erre is megfelelő kezelés kell. Tengerparti nyaraláshoz vigyünk magunkkal hajolajat, amit időről időre masszírozzunk be a haj végébe, hogy megmaradjon a minősége" – adott tippeket Vadon Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.