Megálltál a fogyásban? Avagy amikor igazán fontossá válik a kitartás

Forrás: Dreamstime -
diéta fogyás BikiniBody dietetikus fogyókúra sport Katus Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan végéhez ér a BikiniBody program, bizony, már a nyolcadik hét beszámolóját írom nektek. Hihetetlen, milyen hamar ment el ez a két hónap… számomra. Nem úgy Teodóra szerint, aki már ennyi ideje igyekszik azt a rengeteg instrukciót betartani, amit Attila az edzés, jómagam pedig a táplálkozás szempontjából írunk elő, hétről hétre módosítva, finomítva azokon.

Tapasztalatom szerint minden diéta, minden életmódváltás során, előbb vagy utóbb, de eljön az első holtpont, amikor úgy érezzük, elég. Lehet, hogy a kilók sem olyan ütemben mennek le, mint az első időszakban (ez teljesen normális jelenség, ha nem lassul le a fogyás üteme, garantált, hogy valamit rosszul csinálunk). Lehet, hogy egy családi összejövetel kíváncsiskodó kérdései („Miért nem szedsz még egyszer, nem ízlett?”, „Jaj, édesem, olyan beesett lett az arcod, beteg vagy?”, „Ugyan már, te 5-10-20 kilóval többel is csinos voltál!”, és még sorolhatnám a jól ismert szlogeneket) próbálnak minket kibillenteni. Még az is előfordulhat, hogy különösebb külső ok nélkül kezdjük a helyzetet a korábbiaknál nehezebbnek érezni.

Forrás: Dreamstime

Mit tehetünk ilyenkor?

Beszélgessünk sokat, de ne csak a diétáról. Menjünk el otthonról, de ne csak a konditeremig, vagy a futópályáig. Lepjük meg magunkat, de ne csak edzőruhával. Ne nyomja rá a diéta a bélyegét a mindennapjainkra, mert akkor könnyen eluralkodhat rajtunk. Ne felejtsük el, hogy a közvetlen környezetünk, a barátaink, párunk, gyermekünk velünk van, drukkol nekünk. Bizony, bár az út nehéz, nem kell, hogy egyedül járjuk végig.

Próbáljunk ki új dolgokat, olvassunk el egy könyvet, amit régóta le akartunk emelni a polcról, menjünk el színházba, koncertre. Higgyétek el, ha pár napig nem az életmódváltásra koncentráltok, hanem az élet más területeire is, az a fogyókúrának is új iramot adhat. Teodóra esetében is ezt tapasztaltam, párja és barátai is rendkívüli módon fel tudják őt tölteni.

Forrás: LifeNetwork/BikiniBody

Ha mindezen próbálkozások ellenére azt éreznétek, hogy önerőből nem tudtok új lendületet venni, javaslom, keressetek meg egy szakembert, személyi edzőt, dietetikust, akár pszichológust is, ők tapasztalatuknak köszönhetően biztosan olyan tanácsokkal tudnak majd ellátni, amik segítenek majd a nehezebb gátak áttörésében is.

Akár csak Teodórának, nektek is annyit mondanék: Jó úton jártok, ha lassítotok is, ne álljatok meg rajta!

Dér Heni dögös teste juttatja csúcsra Kucsera Gábort?http://www.life.hu/ez-zsir/20160603-der-heni-dogos-teste-juttatja-csucsra-kucsera-gabort-a-nagy-duett-dontojeben.htmlDér Heni jobban néz ki, mint valaha. A sok sport és az egészséges életmód bizony meghozza a gyümölcsét, fő a kitartás! Sokan azonban azt állítják, hogy Heni nem rest szexi testét akár a győzelemért is beveni, már ami a Nagy Duett című szórakoztató műsort illeti. Ez Zsír!OrigoElképesztő változás – Ezt teszi napi ötven guggoláshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160330-elkepeszto-valtozas-ezt-teszi-napi-otven-guggolas-a-kihivas-eve-marcius-havi-kihivasa.htmlAmikor elkezdtem a kihívások évének március havi megmérettetését, azt hittem, sosem lesz vége ennek a hónapnak. Napi ötven guggolás – ez menni fog, gondoltam első nap. Aztán jött a fekete leves: a sajgó, kattogó, ropogó térdízületek és az izomláz. De a kitartásomnak hála, a hónap végére elért eredmény a legmerészebb elvárásaimat is felülmúlta. Ez Zsír!OrigoNádai Anikó tökéletes combot villantott - szülés után néhány héttel kirobbanó formában van http://www.life.hu/ez-zsir/20151031-nadai-aniko-volt-villalako-az-ejjel-nappal-budapest-sztarja-voros-szonyegen-tokeletes-alakot-combot.htmlNádai Anikó az Aranyélet című hamarosan induló új magyar sorozat bemutatóján pózolt a vörös szőnyegen. És leesett az állunk. Ez Zsír!OrigoAz impulzív lányok hajlamosabbak a súlygyarapodásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150926-az-impulziv-lanyok-hajlamosabbak-a-sulygyarapodasra-derul-ki-egy-friss-kutatasbol.htmlAzok a lányok, akik nehezen terveznek és impulzívan viselkednek tízévesen, többet híznak serdülőkorban, mert hajlamosak a túlevésre – derül ki egy friss kutatásból.Ez Zsír!--Varga Izabella nem a karcsúságra gyúr, más okból van ilyen bombaformában http://www.life.hu/ez-zsir/20150908-varga-izabella-paleo-etrenden-el-es-folyamatosan-sportol-ez-a-titka-tokeletes-alakjanak.htmlLáttuk a fényképeit, értékeltük csodás fogyását, de végre személyesen is megkérdezhettük Varga Izabellát: mitől néz ki ennyire csodásan két gyermek után is.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.