Hogy mivel játszanal a milliárdos csemeték? Hát, nem holmi olcsó fajátékokkakl! Sokkal inkább gyémántkokal kirakott babákkal vagy autókkal, körülbelül olyanokkal, amiket alább felsorolunk. Lássuk hát, melyek a világ legdrágább játékai.

Madame Alexander Eloise - 1,5 milliárd forint

A világ egyik legdrágább játéka első ránézésre csak egy átlagos baba. Egy átlagos 1,5 milliárd forintot érő baba. Hogy mi kerül rajta ennyibe? Hát, egyrészt ez a Madame Alexander Eloise névre hallgató baba egy menő babadizájner kézzel készített játéka, ráaádul Eloise nem akármilyen ruhákba van öltöztetve. Christian Dior ruhákat hord és Swarovski kristályokkal és 9 karátos gyémántokkal díszített Katherine Baumann kiegészítőket. Kíváncsiak lennék, hány burzsuj kisgyereknek díszelege gy Madame Alexander Eloise baba a gyerekszobájában.

Forrás: Amazon

Lamborghini Aventador LP - 1,3 milliárd forint

Nincs pénzed menő luxusautóra, ezért álomautód kicsinyített másával is beérnéd? Nos, nem biztos, hogy anyagilag jobban járnál! A Lamborghini Aventador LP 700-4 cirka 60 cm hosszú, 1:8 léptékű modelljének csak az anyagköltsége nettó kétmillió euró volt. A nagyjából 500 munkaórával előállított modell karosszériája aranyszál szövésű kevlár, a kerekek platinából készültek, a kormányt és az üléseket csiszolt gyémántok borítják, de vannak alkatrészei, amelyek 24 karátos aranyból, valamint ezüstből formálódtak.

Forrás: Burago

Shimansky gyémántlabda - 750 millió forint

A 2010-es foci vb-re készült minden idők legdrágább focilabdája. A labda tervezése három hónapig tartott és összesen 3500 karátnyi, 6620 fehér és 2460 fekete dél-afrikai gyémánt díszíti.  A labda pontosan akkora, mint a pályákon használt átlagos focilabda, a tömege viszont több mint 2 kilogramm.

Forrás: Shimansky

Louis Vuitton mackó  - 600 millió forint

A Steiff GmbH a világ egyik leghíresebb és legnagyobb tradíciókkal rendelkező játékgyára, az ő nevükhöz fűződik minden idők legdágábban eladott plüssmackója is. A Louis Vuitton mackó 2000-ben egy monacói aukción kelt el 600 millió forint értékben. A plüssjáték jelenleg a koreai Teddy Bear Múzeumben található.

Forrás: Teddy Bear Museum, Korea

Rubik-kocka - 435 millió forint

A Diamond Cutters International nevű cég alkotta meg a világ legdrágább Rubik-kockáját. A játék 8500 munkaóra alatt készült el, 18 karátos aranyból formált kockák mindegyikét 25 ékkő díszíti. A színeket 185 karátnyi gyémánt, zafír, smaragd, ametiszt és rubin felhasználásával oldották meg. Az eredetiéleg piros, zöld, kék, narancssárga, sárga és fehérszínű Rubik-kocka színeit is némileg meg kellett emiatt változtatni.

Forrás: eu.rubiks.com

Támogatott tartalom