Rúzsos fogak, túl sok pirosító, rengeteg alapozó, méteres szempillák – brutális sminkbakik, amik csak nem akarnak kihalni, így évtizedek óta sokkolják a járókelőket. 

Kylie Jenner-száj 

Hiába gondolja rengeteg fiatal, hogy Kylie Jenner szája az etalon, sokaknak bizony nem áll jól. Az pláne nem, ha különböző otthoni módszerekkel nagyobbítják meg az ajkakat, de a rúzzsal felturbózott száj sem a legjobb választás. 

Forrás: Instagram/ninamohan

Rúzsparák 

A rúzsparák mindegyike elég kínos, úgyhogy a legjobb elkerülni őket. Az egyik ilyen például a rúzsos fog vagy az elmaszatolódás, illetve a már csak félig rúzsos, félig cserepes száj. 

Forrás: Northfoto, AFP

Túl vastag vagy túl vékony szemöldök 

A vastagra húzott és az egysoros, vékonyra szedett szemöldök között is van élet. Hogy pontosan mi van ott? Egy normális vastagságú, jól fésült, szépen szedett, mégis dús szemöldök. 

Forrás: Instagram/badbrows_
Az arc éke a tökéletes szemöldök
A legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök.

Rengeteg alapozó 

A maszkos hatás soha nem volt trendi! Ha eddig úgy gondoltad, hogy a minél több alapozó teszi igazán széppé az arcbőrödet, akkor ébresztő! A vastagon felvitt alapozótól bizony ijesztő lesz a megjelenésed. 

Forrás: Youtube

Méteres szempillák 

Azokat a műszempillákat, amelyek előbb érkeznek meg a találkozókra, mint te magad, nyugodtan felejtsd is el. Hiába gondolnád, a műszempilla egyáltalán nem csinál igéző tekintetet, sőt, elriasztja a férfiakat. 

Forrás: Reddit

Túl sok pirosító 

Ha túl sok pirosítót használsz, nemes egyszerűséggel úgy fogsz kinézni, mint egy bohóc. Ezen nincs is mit magyarázni. Tényleg érdemes erre nagyon odafigyelni, mert ha csak egy kicsit is többet viszel fel a kelleténél, már akkor röhejes hatást kelthetsz. 

Lil' Kimnek sikerült a létező összes hibát elkövetnieForrás: AFP