Bemutatkoztak az Anna-bál szépei

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka -
Balatonfüred Anna-bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sétakocsikázáson mutatkoztak be vasárnap Balatonfüreden a 191. Anna-bál legszebbjei, a bál szépe, Kriveczky Villő, valamint udvarhölgyei, Gorosics Csenge és Káplár Fanni. Valamennyien elsőbálozók.

Az Anna-bál szépeit hagyományosan szombat éjjel választja meg a zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt hölgy közül. Az Anna-bál szépe, Kriveczky Villő egy Viktória-mintás, első udvarhölgye, Gorosics Csenge egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye, Káplár Fanni pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka


Családjával érkezett az Anna-bálra a bál szépe, a 17 éves szegedi Kriveczky Villő, aki angol szakon tanul gimnáziumban. Elmondta, hogy nagymamája hozta el az egész családot a rendezvényre, és bátyja volt a kísérője. Mivel rendszeresen a szomszédos Csopakon nyaralnak, nem volt ismeretlen számára a közeg, de meglepte a győzelem, mert nem azért jött, hogy a legszebbek közé kerüljön.

Ballagási ajándékként kapta a báli meghívót az első udvarhölgy, a 18 éves szigetvári Gorosics Csenge. A fiatal hölgy most érettségizett, és energetikusként szeretne továbbtanulni. A bálra párjával érkezett, és mint mondta, pozitív élményekkel gazdagodott az est során: a finom ételek és a szép lányok mellett a hajnalig tartó táncmulatságot is élvezte, mivel korábban versenytáncolt.

Hároméves kora óta követi a bál eseményeit a második udvarhölgy, a 18 éves balatonfüredi Káplár Fanni, aki egy helyi gimnáziumban tanul biológia szakon. A bálra párjával jött volna, aki lebetegedett, így barátnője kísérte el a rendezvényre. Gyönyörűnek nevezte az Anna-bál új díszletét és színvilágát, a báli programok mellett pedig a legjobban a vasárnap délelőtti sétakocsikázást élvezte.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka


A szervezők tájékoztatása szerint az idei Anna-bálra 480 vendég érkezett, közülük 250 hölgy nyakába kerültek herendi porcelánszívek, amelyeknek a mintázata idén a kagyló belsejét idézte. A bált ebben az évben is számos program kísérte, volt prímásverseny, szívhalászat, és megtartották az Operafüred rendezvénysorozat koncertjeit is. Zárásaként vasárnap este az Othello című operát vetítik filmen a Gyógy téri színpadon.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.