Nagyon hamar rátalált a hivatása, 11 évesen egy iskolai előadás alkalmával szeretett bele a jelmezekbe, ezen a ponton dőlt el a sorsa, és már 21 évesen a Dior-ház művészeti vezetőjévé vált.

Yves Saint Laurent neve minden divatrajongó számára egyet jelent az eleganciával, a szenvedéllyel és a forradalommal. Az algériai - francia családban született tervező rengeteg újdonságot vitt a divatba, és nagyon hamar bekerült a legnagyobbak közé.

Forrás: AFP

Tizenhét évesen kezdett el tanulni az haute couture szakmai kamara divatiskolájában Párizsban, képzése alatt nyert is egy versenyt egy koktélruhával, aminek rajza a Vogue-ban is megjelent. A magazin főszerkesztője pedig beajánlotta őt Christian Diornak, aki alkalmazta is a divatházában, 21 évesen pedig művészeti vezetővé választották. Karrierjét kettétörte a kötelező katonai szolgálat Algériában. Pár nap alatt idegösszeroppanást kapott, zárt intézetbe került, ahol elektrosokk-terápiával és drogokkal kezelték, ennek következtében drogfüggő lett, így állását is elvesztette a Dior-háznál. A kísérletező hajlammal megáldott tervező később a Bergé-divatházban dolgozott, ennek tulajdonosa Yves Saint Laurent élettársa volt, ekkor már saját névvel fémjelzett ruhákat is piacra dobott. A tervező volt az első olyan, aki természetes vonalú ruhákat készített, amelyek szemérmetlenül követték a női test formáit, ezért gyakran botrányszámba mentek kreációi.