Legtöbbünknek a Szex és New York volt az első meghatározó sorozat és filmélmény, amiből márkákat tanultunk meg, és öltözködési tippeket loptunk. Most az alapélményen túllépve mutatunk be 5 filmet, ami divatmániásoknak kötelező. 

1. Az ördög Pradát visel 

Nem sokkal, de a Szex és New Yorknál még mindig kevésbé elcsépelt film, ami a nem divatmániások körében is ismert. A filmet a Vogue kőkemény főszerkesztője, Anna Wintour ihlette, habár ezt a tényt ő maga mindig is hárította. A film jelmeztervezője egyébként az a Patricia Field volt, aki a Szex és New Yorkot is naggyá tette. Fieldnek köszönhetően Az ördög Pradát viselben a Chanel vállalta Anne Hathaway öltöztetését, Meryl Streepét pedig a Prada, de a Dolce & Gabbana és a Calvin Klein szintén segítette a stylistot. 

Forrás: AFP

2. Coco Chanel 

A talán leghíresebb korszakalkotó divattervező életét mutatja be Audrey Tatou főszereplésével a Coco Chanel című film. Egyébként az eredeti címe sokkal izgalmasabb: Coco avant Chanel, vagyis Coco a Chanel előtt. A film attól kezdve, hogy a testvérével árvaházba kerül, azon keresztül, hogy kávéházban énekel, varrni kezd, Coco egész életét bemutatja. A szerelmek, a divatlázadások, a férfiingek és a maszkulin vonalak iránti szenvedélye és a legnagyobb sikerek is helyet kapnak a filmben. 

Forrás: Youtube
Stílust teremtettek – Ők Párizs legnagyobb divatikonjai!
Merészség, a konvenciókon való túllépés, stílusteremtés – ez jellemzi azokat a nagy tervezőket, akik a 20. században átírták a divat történelmét. Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent mind nagy hatású tervezők, akiknek a neve összeforrt Párizzsal. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Lagerfeld titkai 

88 perc a Chanel köztudottan szigorú tervezőjének életéről, akinek a múltjában rengeteg ködösített részlet van. Több botrányos kijelentése is bizonyította, hogy a kifinomult ízléséhez korántsem illik a modora. Lagerfeld szerint valójában mindenki, aki kritizálja a modellek alkatát, irigy és kövér. „Ezek a dagadt nők csak ülnek a tévé előtt, zabálják a chipset, és kijelentik, hogy a modellek kórosan vékonyak és undorítóak” – állítja Lagerfeld. Ám a divatvilág az álmokról szól. A divatguru szerint pedig a kifutón senki sem akar gömbölyded nőket bámulni. Megosztó személyiségébe enged bepillantást ez a dokumentumfilm. 

Forrás: giphy.com

4. A szeptemberi szám 

A Vogue a divatvilág legfontosabb magazinja. A lap teljesen összeforrt Anna Wintour nevével, ami nem is csoda, hiszen a divat nagyasszonya lassan harminc éve főszerkesztője a lapnak. A keze alatt alakult, formálódott a lap, és lett a globális divatszakma Bibliája. A portréfilm bemutatja Anna Wintourt, megpróbálja fölfedni személyisége varázsának titkát. Elvisz a színfalak mögé, a zárt ajtók mögött zajló szerkesztőségi megbeszélésekre, és bepillantást nyújt egy fáradságos, ugyanakkor szenvedéllyel teli, érzelmileg is megerőltető folyamatba, a lapkészítés titkába. 

Forrás: Instagram/voguemagazine

5. Advanced Style 

Sajnos csak angol nyelven elérhető, de még annak is érdemes megnézni, aki nincs tökéletesen otthon ebben a nyelvben, hiszen a képi világa is magával ragadó. Hogy miért? Hát azért, mert hét divatmániás New York-i hölgyről szól a történet, akik a 70-es, 80-as, sőt 90-es éveikben járnak, de még mindig fontos számukra, a stílus és az önkifejezés. Extravagáns öltözködésükkel egyetlen céljuk, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben, hiszen 90 felett is jó élni! Néhányuk inspiráló életéről korábban mi is írtunk! 

Forrás: Youtube
Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között
Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek!