5 film, amit divatmániásoknak kötelező megnézni

Forrás: Youtube -
fashion week film Vogue Coco Chanel Karl Lagerfeld divatmániás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legtöbbünknek a Szex és New York volt az első meghatározó sorozat és filmélmény, amiből márkákat tanultunk meg, és öltözködési tippeket loptunk. Most az alapélményen túllépve mutatunk be 5 filmet, ami divatmániásoknak kötelező. 

1. Az ördög Pradát visel

Nem sokkal, de a Szex és New Yorknál még mindig kevésbé elcsépelt film, ami a nem divatmániások körében is ismert. A filmet a Vogue kőkemény főszerkesztője, Anna Wintour ihlette, habár ezt a tényt ő maga mindig is hárította. A film jelmeztervezője egyébként az a Patricia Field volt, aki a Szex és New Yorkot is naggyá tette. Fieldnek köszönhetően Az ördög Pradát viselben a Chanel vállalta Anne Hathaway öltöztetését, Meryl Streepét pedig a Prada, de a Dolce & Gabbana és a Calvin Klein szintén segítette a stylistot.

Forrás: AFP

2. Coco Chanel

A talán leghíresebb korszakalkotó divattervező életét mutatja be Audrey Tatou főszereplésével a Coco Chanel című film. Egyébként az eredeti címe sokkal izgalmasabb: Coco avant Chanel, vagyis Coco a Chanel előtt. A film attól kezdve, hogy a testvérével árvaházba kerül, azon keresztül, hogy kávéházban énekel, varrni kezd, Coco egész életét bemutatja. A szerelmek, a divatlázadások, a férfiingek és a maszkulin vonalak iránti szenvedélye és a legnagyobb sikerek is helyet kapnak a filmben.

Forrás: Youtube

Stílust teremtettek – Ők Párizs legnagyobb divatikonjai!

Merészség, a konvenciókon való túllépés, stílusteremtés – ez jellemzi azokat a nagy tervezőket, akik a 20. században átírták a divat történelmét. Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent mind nagy hatású tervezők, akiknek a neve összeforrt Párizzsal. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Lagerfeld titkai

88 perc a Chanel köztudottan szigorú tervezőjének életéről, akinek a múltjában rengeteg ködösített részlet van. Több botrányos kijelentése is bizonyította, hogy a kifinomult ízléséhez korántsem illik a modora. Lagerfeld szerint valójában mindenki, aki kritizálja a modellek alkatát, irigy és kövér. „Ezek a dagadt nők csak ülnek a tévé előtt, zabálják a chipset, és kijelentik, hogy a modellek kórosan vékonyak és undorítóak” – állítja Lagerfeld. Ám a divatvilág az álmokról szól. A divatguru szerint pedig a kifutón senki sem akar gömbölyded nőket bámulni. Megosztó személyiségébe enged bepillantást ez a dokumentumfilm.

Forrás: giphy.com

4. A szeptemberi szám

A Vogue a divatvilág legfontosabb magazinja. A lap teljesen összeforrt Anna Wintour nevével, ami nem is csoda, hiszen a divat nagyasszonya lassan harminc éve főszerkesztője a lapnak. A keze alatt alakult, formálódott a lap, és lett a globális divatszakma Bibliája. A portréfilm bemutatja Anna Wintourt, megpróbálja fölfedni személyisége varázsának titkát. Elvisz a színfalak mögé, a zárt ajtók mögött zajló szerkesztőségi megbeszélésekre, és bepillantást nyújt egy fáradságos, ugyanakkor szenvedéllyel teli, érzelmileg is megerőltető folyamatba, a lapkészítés titkába.

Forrás: Instagram/voguemagazine

5. Advanced Style

Sajnos csak angol nyelven elérhető, de még annak is érdemes megnézni, aki nincs tökéletesen otthon ebben a nyelvben, hiszen a képi világa is magával ragadó. Hogy miért? Hát azért, mert hét divatmániás New York-i hölgyről szól a történet, akik a 70-es, 80-as, sőt 90-es éveikben járnak, de még mindig fontos számukra, a stílus és az önkifejezés. Extravagáns öltözködésükkel egyetlen céljuk, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben, hiszen 90 felett is jó élni! Néhányuk inspiráló életéről korábban mi is írtunk!

Forrás: Youtube

Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között

Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, 6 nő, akik éppen így tesznek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.