A várandósság a legszebb és legboldogabb időszak egy nő életében – már, ha az illető a szerencsésebbek közé tartozik. A terhességnek bizony vannak árnyoldalai is, amikről valamiért senki nem mesél a jövendőbeli kismamáknak. 

Erekció magzati korban 

A legtöbb anyuka arra sem gondol szívesen, hogy fiát tizenévesen reggelente nem várt merevedések fogják ébreszteni. Attól a ténytől pedig aztán végképp zavarba esnek, ha megtudják, hogy pici fiuknak bizony már magzati korban, az anya pocakjában is lehet erekciója. 

Forrás: Giphy

Kakapara 

Ennyit a rózsaszín, habos-babos szülés mítoszáról. A kitolási szakaszban bizony a legtöbb kismama igen erős székelési ingert szokott érezni, és a vajúdás alatt gyakran meg is történik a székletürítés. Bár megelőzésképp sok esetben beöntést szoktak alkalmazni, a jelenség akár a beöntés után is bekövetkezhet. 

Csak úgy ragyogsz – szó szerint 

 A vérmennyiség a kismama szervezetében 50%-kal is gyarapodhat. A placentális keringés miatt az érpálya hossza is megnövekszik, ráadásul a kisbabát is el kell látni a vér útján elegendő mennyiségű táplálékkal és oxigénnel. Sokszor éppen ezért is mondják a kismamáknak, hogy „csak úgy ragyogsz”, mert a fokozódó vérellátás miatt tényleg ragyogóbbnak tűnik az arcuk. 

Forrás: Thinkstock

Akár egy cipőmérettel is nőhet a lábad 

 A terhesség alatt gyakran megváltozik az anyukák lábának alakja és mérete is: a nők többségének a lába szélesebbé és hosszabbá válik. A lábad akár egy egész cipőmérettel is megnőhet, és megeshet, hogy a szülés után sem tér vissza a terhesség előtti állapotába. 

A fogad bánja 

Egy régi mondás szerint minden terhesség elviszi a kismama egy fogát. A várandós nőknél ugyanis nagyon gyakori az ínygyulladás és a fogínyvérzés, amit nem lehet félvállról venni, hiszen ha nem kezelik megfelelően, a végén akár tényleg fogvesztéssel járhat.