Az úszónő családja végigkísérte a sportoló Rióban végbement versenyeit. A legnagyobb rajongó azonban mégis a nagypapa, aki minden nap hajnalban kelt a kisunokája kedvéért. 

Laci bácsi szerint Katinka egy igen szorgalmas és okos kislány volt, akinek tehetségére már akkoriban felfigyeltek az edzők. A nagypapa hamar a szárnyai alá vette a fiatal lányt, sőt többször is együtt úsztak. Bár az úszónő igyekezett tökéletesen teljesíteni, nála is előfordult, hogy hibázott. Persze ezt családja sosem rótta fel neki - írja a Story Magazin. 

Forrás: AFP/Martin Bureau

"A korosztályából mindig kiemelkedett, hozta a jó eredményeket a versenyeken is. De az első úszóvizsgáján megbukott! Nagyon szépen elrajtolt, jól fordult, gyönyörűen úszott, de a végén nem jutott be a célba, hanem mint aki jól végezte dolgát, elfordult, és kiúszott a partra. Megbuktatták, de én csak nevettem a parton: ebből a lányból biztos, hogy lesz valaki" - nyilatkozta büszkén a nagypapa. A Rióban legeredményesebb magyar olimpikon, Hosszú Katinka a három arany, egy ezüst és egy váltóban megszerzett 6. helyezés után 136,4 millió forintot kap.