Hosszú Katinka sikert sikerre halmozott Rióban, ami biztosan elfeledteti vele a londoni olimpia eseményeit. Az úszónő akkor nagyon nehéz időszakon ment keresztül. Erről is mesélt egy interjúban.

Katinka mosolyogva állta az újságírók rohamát, kezd hozzá szokni a rengeteg figyelmehez, ami a karrierjével jár. De volt idő, mikor legszívesebben elbújt volna - nyilatkozta a Borsnak

"Pekingbe tizenkilenc évesen mentem, kicsit csalódott voltam, szerettem volna döntőbe jutni, de amikor hazafelé tartottam, nem ez foglalkoztatott, már izgatott voltam, mert három nappal később utaztam Los Angelesbe, az egyetemre. A legrosszabb Londonból volt hazajönni. Világbajnokként indultam az olimpián, de pár tizeddel lecsúsztam a dobogóról. Egyáltalán nem élveztem azt az olimpiát. Rettenetesen csalódott voltam, nem akartam beszélni róla. Még az is megfordult a fejemben, hogy soha többé nem úszok" - mesélte Katinka.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

A helyzet most szerencsére egészen más, hiszen az úszónő az aranygéppel térhet haza. Rióban az utolsó napokat Katinka a családjával töltötte, körbenéztek a városban, ajándékokat vásároltak, majd Shannel a többi magyar sportolónak szurkoltak, hátha az edző szenvedélyes szurkolása másoknak is szerencsét hoz.