A divatdiétákkal és a koplalással ugyan gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, ám a szervezetet sokként éri az éhezés, ráadásul a fogyókúra végével ismét visszakúsznak a leadott kilók. Az életmódváltáshoz több energia és kitartás kell, ám megéri, mert egy életre szól. Horváth Éva, Nagy Adri és a Zabkásakirálynő is az életmódváltásra voksolnak!

Horváth Éva

A műsorvezető évek óta nagyon összeszedett az életmódjával kapcsolatban. Éva azonban nem a fogyás miatt nézi meg, mit eszik. "Ma már tudatosan étkezem, mert nagyon sokáig gondokat okozott az étkezés: szinte mindentől puffadt a hasam, pláne a tejtermékektől, joghurtoktól. Elmentem egy úgynevezett vegatesztre, ahol megállapították, veleszületett laktózérzékenységem van, ráadásul nagyon erős. Ezt sok élelmiszer kiváltotta, például a felvágottak is, ugyanis bár nem gondolnánk, de ezek nagy részében is van laktóz."

Forrás: www.instagram.com/evahorvathofficial

A modell így évek óta laktózmentesen étkezik, és amennyire lehet, a glutént is hanyagolja. "Nemrég voltam az El Caminón, ott bűnöztem: ettem házi kenyeret, de sajnos a gyomrom nem bírta. Nem mondom, hogy 100%-ban csak jól étkezem, de az esetek legnagyobb részében figyelek."

Éva a mindennapokban nem fogyaszt feldolgozott, tartósítószert tartalmazó élelmiszert, és igyekszik mindig friss ételeket enni, de diéta ide vagy oda, kedvenc fogásait nem zárja ki az életéből. Tudom, hogy mondjuk a kacsacomb vagy a csülök nem épp diétás étel, de ha megkívánom, igenis megeszem őket. Szeretem élvezni az ízeket, az ételeket, amennyire csak lehet.

Forrás: Dreamstime

A csinos műsorvezető számára az életmódváltásba a sport is beletartozik: neki a mozgás jelenti a kikapcsolódást. „Fiatalon térdproblémákkal küzdöttem, ez sajnos meggátolt abban, hogy versenyszerűen eddzek. Ezért hobbi maradt a sport, de igyekszem olyan rendszeresen végezni, ahogy csak lehet. A futás nekem meditáció, ez az, ami abszolút kikapcsol. Egyszerűen szükségem van rá, jobban érzem tőle magam a bőrömben!"

Nagy Adri

A színésznő is az életmódváltásra esküszik: a Jóban Rosszban szépsége évek óta tudatosan él, amióta pedig életmódot váltott, ezerszer jobban érzi magát a bőrében.

Forrás: TV2

"2009-ben, amikor megjelent az első dalom, fontosnak éreztem, hogy a színpadon külsőleg és belsőleg is rendben legyek. Előtte nem nagyon mozogtam, rengeteg cukros üdítőt ittam, és bizony nemegyszer éjszaka lecsúszott 1-1 girosztál. Úgy döntöttem, ennek véget vetek, és tudatosabb kezdtem lenni az edzésben, az életmódváltásban  - meséli az énekesnő.

Adri először diétázni kezdett: rendszeres edzésbe fogott, és figyelte, mit eszik: a cukrot száműzte az étrendjéből, és a felesleges szénhidrátokat is kiiktatta. Ennek következtében 6-7 kilót fogyott, ami az ő magasságánál igen jelentős mennyiség.

Forrás: Dreamstime

"Most hetente négyszer járok edzőterembe - futok, illetve power plate órákon veszek részt. A kávét, a teát a mai napig cukor nélkül iszom, de szénhidrátot azért eszem. Szerintem egy diéta alatt valamennyire megoldható, hogy száműzzük őket az étrendünkből, de hosszú távon nem szabad lemondani róluk. Néha eszem pizzát is, mert imádom, és nem mondok le a kedvenc ételeimről, de okosan válogatom meg, mit eszem. No és persze a sport sosem maradhat el" - tette hozzá Adri.

Gökler Krisztina

A Zabkásakirálynő blogját 30 ezren követik: a fiatal lány képei két éve még a Huffington Postnak is megtetszettek. Nem csoda: Kriszta nagyon kreatívan étkezik, nagy kedvence pedig természetesen a zabkása. Ám ő sem volt mindig ilyen szuper formában: korábban túlsúllyal küzdött, ám eldöntötte, életmódot vált. Ez pedig olyannyira jól sikerült neki, hogy nemrég el is indult élete első fitneszversenyén.

Forrás: facebook.com/oatmealqueen

"17 éves koromban - 4 évvel ezelőtt - váltottam életmódot, mert megelégeltem, hogy kövérnek éreztem magam a barátaim között. Nem akartam különböző, ideig-óráig tartó fogyókúrákkal próbálkozni, amiknek nincs hosszú távú eredményük.  Szerettem volna, ha a sport az életem részévé válik, és megtanulok helyesebben étkezni. Az elején persze nem tudtam, hogy meddig fog ez tartani. De ahogy pár hónap elteltével elkezdtem szépen látni az eredményeket, már nem tudtam elképzelni, hogy visszatérjek a régi szokásaimhoz. Tetszett, amit láttam a tükörben. És az is, hogy jobban éreztem magam a bőrömben."

Forrás: Dreamstime

 A fiatal lány egy idő után már nemcsak a testén, de a lelkiállapotán is érezte az átalakulást. "A hangulatom is sokat változott; pozitívabb és kiegyensúlyozottabb lettem, sokkal kevesebb hangulatingadozással. Most is vannak persze rosszabb napjaim, de biztos vagyok benne, hogy a sok mozgás és az egészséges étkezés a lelkiállapotunkra is hatással van!" 

Tudtad, hogy e tehetsz a legtöbbet az egészségedért? Tőled függ, hogy meddig élsz tovább egészségesen! A legtöbb betegség, amiben a magyarok szenvednek, amibe belehalnak, az megelőzhető lenne. Kezünkben a sorsunk! Itt az ideje, hogy ne a betegségekből akarjunk kigyógyulni, hanem egészségesek akarjunk maradni. Ha mindenki csak annyit tenne az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordít, akkor a korai halálozás közel fele megelőzhető lenne. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet egy 1600 kilométeren át tartó 16 napos futással kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért. Az egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen futják körbe az országot váltóban. Kövesd őket a Facebookon, hogy megtudd, miként előzheted meg te is a jövőd!

Támogatott tartalom