A szülők gyakran megfeledkeznek róla, pedig bizony gyerekeiknek is vannak jogaik, amit az alábbi esetekben a bíróságon próbálták meg érényesíteni.

A lány, aki beperelte a szüleit, mert azok ciki gyerekkori fotókat posztoltak róla Facebookon

A jelenségről szakértőink segítségével egy korábbi cikkben már részletesen foglalkoztunk, de most íme, a valóságban is megtörtént az, amiről eddig csak elméleti síkon volt szó: a kamaszodó gyerekek bizony nem viselik túl jól, ha szüleik intim fotókat posztolgatnak róluk. 

IllusztrációForrás: Dreamstime

Egy most 18 éves osztrák lányról a szülei 2009 óta rendszeresen posztoltak intim, és számára ciki képeket, a gyerek engedélye nélkül. Az eltelt évek alatt több mint 500 képet osztottak meg róla. A lassan felnőtt tininél mostanra azonban betelt a pohár és szeretné, ha a bíróság szolgáltatna neki igazságot.

"Nem tudták, hol a határ, nem szégyenkeztek semmi miatt és nem érdekelte őket az sem, ha mondjuk az egyik képen éppen a vécén ültem, vagy totyogó kisgyerekként pucéran feküdtem a kiságyban", folyamatosan fényképeztek és mindent rögtön posztoltak is" - nyilatkozta a fiatal felperes.

A lány egyébként csak 14 éves korában szembesült azzal, hogy a szülei telespamelik a Facebookot az ő intim képeivel, mivel csak ekkor regisztrálhatott a közösségi oldalra. A lány először szép szóval próbálta meggyőzni szüleit, hogy töröljék oldalukról a róla készült több mint 500 képet, ám ők nem voltak hajlandók. Mikor úgy érezte, hogy nincs más módja, hogy szüleire hatást gyakoroljon, bírósághoz fordult.

A 25 éves férfi, aki beperelte szüleit, mert azok nem akartak több zsebpénzt adni neki

Egy 25 éves spanyol férfit utlimátum kapott szüleitől: vagy végre keres magának munkát, vagy beszüntetik a havi 588 dolláros zsebpénzét. A szülők végül be is tartották az igéretüket, fiúk pedig bosszúból beperelte őket. A bíró azonban a szülőknek adott igazat, elutasította a panaszát és utasította a fiút, hogy költözzön el otthonról és keressen munkát. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

A nő, aki beperelte a szüleit, mert azok a Clamidya nevet adták neki

Egy fiatal nő, alig hogy kiköltözött szülei családi házából eldöntötte, hogy bosszút áll rajtuk azért, mert elmondása szerint tönkretették az életét. A súly és mentális problémákkal küzdő nő öt év alatt tizenkét öngyilkossági kísérletet élt túl és azt állatja, minden lelki traumát a szülei okoztak neki.

A szülők ugyanis lányukat Clamidyának nevezték el, ami ugye kísértetisen hasonlít a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegséget okozó Chlamydia trachomatis baktérium nevére. Ennek a furcsa egyezésnek az okán a lány gyerekkorában a társai csúfolódásának céltáblájává vált, ez a trauma pedig felnőtt életére is rányomta a bélyegét.

A fiú, aki beperelte szüleit, mert nem kapott elég pénzt Bar Mitzvah-ra

Egy 20 éves fiú azért perelte be édesanyját, mert az anno, mikor a fiú 13 éves volt, megígérte neki, hogy a nagymamájától 5000 dollárt fog kapni Bar Mitzvah-ra. Az összeget azonban az anyuka nem adta oda a fiúnak, hanem eltette a majdani főiskolai tanulmányaira.

IllusztrációForrás: Dreamstime

A bíró azonban a fiúnak adott igazat és kötelezte az anyukát, ahogy adja oda gyerekének a pénzt.

A fiú, aki 12 évesen "elvált" a szüleitől

Az 1980-ban született  Gregory Ralph Kingsley volt ez első amerikai gyerek, aki legálisan megszakíthatta a kapcsolatot az édesanyjával.  A fiú a nevét is megváltoztatta, miután a bíró megszüntette vér szerinti szülinek a jogait és engedélyezte, hogy nevelő szülők adoptálják.