Zenés hajózás: koncertek és musicalek, amiket a vízen élvezhetsz

hajóút Elvis Presley zene utazás Grease Bécs The Walking Dead zombi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is olyan régen a tengerjáró hajók zenei palettáján legfeljebb egy-egy bárzongorista előadása szerepelt, de ma már más a helyzet. Az élő zene változatlanul hozzátartozik a repertoárhoz, ám az üzemeltetők még feljebb emelték azt a bizonyos lécet, és szuperprodukciókkal, nemzetközileg elismert sztárokkal igyekeznek elvarázsolni a vendégeket. Szívesen bejárnád a világ legszebb helyeit hajóval? Lelkesedsz az igényes muzsikáért, a látványos musicalekért? Megmutatjuk, hogyan kombinálhatod az élvezeteket!

"Azok a nyári éjszakák"


Biztosan te is ismered és imádod a Grease című filmet, de mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, ezúttal akár élőben is láthatod? A Royal Caribbean International 16 emeletes csodája teljesen új szintre emeli a hajózás örömét: a tenger legmagasabb csúszdájával, Jamie Oliver olasz éttermével és az olyan ikonikus „környékekkel", mint a Central Park.

Forrás: royalcaribbean.com

A világ legnagyobb üdülőhajója a szórakoztatást is komolyan veszi, és mindent megtesz azért, hogy jól érezze magát a közönség. A Broadway-sikerdarabot a lenyűgöző látványvilág és a koreográfia teszi egyedülállóvá, de a Fine Line

extrém show-műsor és a menekülőszoba

is bőven tartogat izgalmakat.


Élvezd a Duna romantikáját!


Klasszikus koncertekkel a fedélzeten, és olyan állomásokkal, mint Salzburg vagy Rohrau, Joseph Haydn szülőföldje, ez a 7 éjszakás hajóút páratlan időtöltést ígér. Az MS Royal Crown október 23-án indul el Budapestről Bécsbe, és idilli települések, gyönyörű tájak mentén halad. A mesés utazás során megismerheted a wachaui kultúrtájat, az őszi Pozsony szépségeit, és bejárhatod Mozart városát. A fedélzeten minden nap maga lesz a felüdülés, a London Festival Opera előadása pedig garantáltan emlékezetessé teszi az itt töltött időt.

Forrás: Flickr/ITWrangler


Luxusra hangolva


Szívesen vakációznál a trópusokon, esetleg belekóstolnál a "Freestyle Cruising" világába? A Norwegian Cruise Line hajói új, kreatív lehetőségeket biztosítanak a szabadidő eltöltésére. A 2014-ben vízre bocsátott Norwegian Getawaynekmindene van, amije egy megaresortnak lehet, beleértve a szórakoztatóközpontot, a bárokkal és éttermekkel szegélyezett sétányt és a sportkomplexumot. A kulturális élmények tovább folytatódnak a szürreális Illusionariummal, és különleges eseménynek ígérkezik a Million Dollar Quartet című musical,

amelyben Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins együtt zenélnek.

Forrás: ncl.com

A Life.hu extra tippje

A történelmi olasz paloták ihlette Costa Mediterranea az eleganciát, a kifinomultságot testesíti meg, és tele van gyönyörű műalkotásokkal. Az úszó szálloda exkluzív szolgáltatásai révén a hajózás olyan élménnyé válik, ahogy mindig is elképzelted. Élvezd az őszt a mediterrán térség városaiban, és add át magad e kápráztató látvány mámorának 81 862 Ft/fő/7 éjtől.


Zombijárvány a nyílt tengeren


Néha az élőhalottak is jól érezhetik magukat, igaz? A The Walking Dead rajongói biztosan élvezni fogják a 2017-ben induló csoportos hajóutat, ami

rengeteg hátborzongató kalandot és zombi témájú programot ígér.

Lesz például jelmezverseny (az átalakuláshoz profi sminkmesterek nyújtanak segítséget), és karaoke dance party, csenddiszkó, valamint egy amerikai rockbanda is színesíti az estéket. Akik megunnák az egész napos zombulást, lazíthatnak a privát sziget, Great Stirrup Cay homokos strandjain, benevezhetnek kajakkirándulásokra, vagy akár búvárkodhatnak is a türkizkék tengerben.

Forrás: sixthman.net


Inspiráló élmények egy életre


A Rajna Európa másik 'zenében gazdag' folyója, és idén ősszel te is részese lehetsz ennek a felejthetetlen kiruccanásnak. A Bázelből induló hajóút érinti Strasbourgot, Bonnt és Kölnt, mielőtt megérkezik Amszterdam romantikus csatornáihoz. A megállók között Rüdesheim is szerepel, ami a rajnai hajóutak egyik legnépszerűbb látnivalója.

Forrás: titantravel.co.uk

A kis borváros kanyargós utcái, favázas házai varázslatos miliőt árasztanak, és igazi kuriózumnak számít a mechanikus zenegépeket felvonultató múzeum.

A körutazás során a szász Organ Academy tagjai gondoskodnak a hangulatról, akik klasszikus remekműveket adnak elő, hangulatos színpadi térben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.