Guszti elképesztő fogyásáról februárban számoltunk be. Ekkor mesélte el nekünk, hogyan fogyott le 65 kilót, és azt is elárulta nekünk, hogy első fitneszversenyére készül. Azóta eltelt 8 hónap, a verseny is lezajlott, ő pedig elképesztő sikert ért el: első lett kategóriájában. 

Milyen volt életed első fitneszversenye? Nagyon féltem tőle, korábban ugyanis elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy egy színpadon mutogassam magam egy szál fecskében! Még mindig hihetetlen, hogy ott álltam, és még élveztem is! Ez volt életem egyik legnagyobb élménye, legalábbis eddig mindenképpen a legnagyobb! 

Gusztáv a fitneszversenyenForrás: bodysport.hu


Mit kell tudni az Evolúció kategóriáról, amit megnyertél? A Body Sport Kupa Evolúció kategóriája nem a profi fitneszversenyzőknek szól, hanem azoknak az átlagembereknek lett kitalálva, akik sikeres életmódváltáson mentek keresztül, és ezt meg szeretnék mutatni másoknak is. A szervezők és a bírók két dolgot vettek figyelembe. Egyharmad részben számított az, hogy az adott versenyző teste az elmúlt két évben mennyit változott, az illető hány kilót fogyott. Kétharmad részben pedig a színpadi mozgást és a formát értékelték. Szeretném megköszönni Vida Zoltánnak, a Body Sport Kupa főszervezőjének, hogy nyitott volt egy ilyen új kategória létrehozására, így én is meg tudtam mutatni egy színvonalas mezőnyben, hogy mit tudok. Illetve szeretnék gratulálni a többi indulónak, mindannyian nagyon jó formát hoztak! 
Elégedett vagy a szerepléseddel? Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez a szereplés nem jöhetett volna létre edzőm és most már barátom, Schönekker „Söni” László nélkül, ugyanis az ő segítségével fogytam le és váltam egy teljesen új, boldog és kiegyensúlyozott emberré, illetve természetesen ő készített fel a versenyre is. Mi ketten együtt valóban mindent megtettünk annak érdekében, hogy az én nyakamba kerüljön az aranyérem, így azt gondolom, teljes mértékben megérdemelt volt az első hely! 

Ilyen volt Gusztáv az életmódváltása előttForrás: Őrfalvy Gusztáv


Voltak holtpontok a felkészülés alatt?Természetesen voltak, de ez szerintem elkerülhetetlen, ha az ember kőkeményen, minden erejét, energiáját beleadva dolgozik egy célért! De ezeket együtt szerencsére sikerült leküzdenünk, hol nehezebben, hol könnyebben, „sírva-vigadva”. 

Melyek voltak a versenyre való felkészülés végső hajrájának legnehezebb pillanatai? A verseny előtti hónapban már napi két edzésem volt, az néha bizony már szó szerint fájt! Emellett meg kellett tanulnom pózolni, ami könnyűnek tűnik, cserébe viszont rendkívül nehéz, pláne egy Schönekker-féle edzés után. A legnagyobb kihívást az étkezés jelentette, az utolsó 10 napban már csak párolt csirkét ehettem zöld fűszerekkel, köretnek pedig hámozott kígyóuborkát. 

Schönekker Lászlóval közösen emelik magasba a kupátForrás: Facebook/Őrfalvy Gusztáv


Mennyit és hogyan edzettél a versenyre való felkészülés alatt? Az első 5 hónapban heti 6 – kb. 60 perces – súlyzós edzésem volt, utána pedig 30 perc kardió. Az utolsó egy hónapban pedig már napi kétszer edzettem, edzés után kb. 20 perces pózolás, majd irány a szauna! Délután 20 perc hasazás, utána pedig 60 perc intervall kardió, ami az emelkedős sétát jelentette. 
Hogyan étkeztél ekkor? Laci nem híve a nagy kalóriamegvonásoknak, mindig azt mondja, hogy nem tudjuk becsapni a szervezetünket, ahhoz hogy adjon, nekünk is adni kell neki! Így szinte végig fogyasztottam összetett szénhidrátokat, és magas volt a fehérjebevitelem is. Sokat segített az is, hogy Laci szakértőként dolgozik egy vezető táplálék-kiegészítő cégnél, ezeket a termékeket kiválóan ismeri, így mindig tudta, hogy mivel kell kiegészíteni az étrendemet. 

Forrás: Őrfalvy Gusztáv


Megvan már a következő cél, hogy mit szeretnél elérni, megnyerni? Most én szeretnék valamit visszaadni Lacinak: próbálom rávenni, hogy tavasszal készüljön fel egy versenyre. Még soha nem láttam nála egy versenyfelkészülési folyamatot, ami számomra a leginspirálóbb és leghitelesebb példa lenne! Laci az idén elindított egy életmódprogramot, aminek én is a részese vagyok. Nagyon élvezem most az életemet, jelenleg ezek a tervek tesznek boldoggá!