Csak pozitívan - Így őrizd meg jó hangulatodat a munkahelyeden

Iroda munkatárs munkahely joghurt2016 hangulat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyáltalán nem mindegy, milyen hangulat fogad a munkahelyeden. Ez ugyanis alapvetően meghatározza a munkakedvedet, a kreativitásodat, így a teljesítményedet is. Mutatjuk, hogyan tehetsz te magad azért, hogy munka közben is meg tudd őrizni jó hangulatodat. 

Hagyd otthon a problémáidat

Összevesztetek a barátoddal, vagy a barátnőid sértettek meg? A magánéleti problémád könnyen rányomhatja a bélyegét a munkahelyi teljesítményedre és hangulatodra, ezért jobban teszed, ha a gondjaidat nem cipeled magaddal. Nemcsak a saját napodat, de a munkatársaidét is elrontod, ha egész délelőtt a pároddal üvöltesz telefonon. Foglalkozz a feladataiddal, és próbálj meg örömet lelni benne.

Forrás: Thinkstock

Fotó a gyerekről, szerelmes szívecske az asztalon

A munkahelyi tárgyi környezet is sokat nyom a latban. Mekkora a teljes munkatér, van-e elég személyes területed, milyenek a bútorok, van-e elegendő természetes fény. Kényeztetheted-e érzékeidet zöld növényekkel, színekkel. Esetleg szabad-e a munkaterületeden személyes tárgyakkal körbevenni magad.

Vigyél egy kis vidámságot

A szomorúságodat inkább hagyd otthon, a boldogságodat azonban nyugodtan vidd magaddal a munkába. Ha valami nagy öröm ért, oszd meg a többiekkel is, meséld el nekik. Ha hétvégén isteni sütit sütöttél, vigyél belőle kóstolót. Hidd el, az ilyen apróságok jókora pozitív löketet adnak a benti hangulatodnak.

Forrás: Thinkstock

Irodai zöldövezet

Felmérések szerint a munkahelyi dísznövények segítik a koncentrációt, emelik a munkahatékonyságot, és 47 százalékkal növelik a dolgozók elégedettségi szintjét. Talán meglepő, de a kutatások azt bizonyítják, hogy azokban az irodákban, ahol az alkalmazottak virágba boríthatták az irodát, 45 százalékkal nőtt az alkalmazottak kreativitása, és 38 százalékkal a produktivitásuk.

Vedd ki a részed a munkahelyi összeröffenésekből

Légy a közösség aktív tagja! Legyél ott a megbeszéléseken, közös vacsorákon, bulikon, névnapokon, búcsúztatókon és hasonló rendezvényeken. Így jobban megismerheted a többieket, és akár baráti kapcsolat is kialakulhat a munkatársaiddal. A kedves ismerőseivel pedig megint csak szívesebben dolgozik együtt az ember, nem?

Forrás: Thinkstock

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.