Egész életükben a túlsúllyal küzdöttek, mégsem tudták leadni a felesleget. Az életük is veszélybe került a pluszkilóktól, ezért Annabelle és Anastasia Chiarello drasztikus lépésre szánták el magukat: kés alá feküdtek. Ennek hála egy év alatt 167 kilótól szabadultak meg.

Már gyerekkorukban is túlsúlyosnak számított Annabelle és Anastasia Chiarello, de az egész családjuk nagyobb darab volt az átlagnál, ezért nem látták problémának a felesleget, ami rájuk rakódott. Babaként sem voltak picik, és az ételek elég fontos szerepet játszottak az életükben mindig is. Annabelle és Anastasia Chiarello általában hatalmas adag tésztát, kenyeret és csokoládét ettek, a súlyuk így folyamatosan gyarapodott.

Anastasia és Annabelle Chiarello családjukkalForrás: Facebook/Anastasia Chiarello

Annabelle 13 évesen már 248 kilót nyomott, és egészen addig, míg az orvosa nem figyelmeztette, nem tudta, milyen rossz a helyzete. „Csak akkor jöttem rá, hogy milyen rossz a helyzet, amikor az orvosom közölte, meg fogok halni, ha nem fogyok”– mondta a túlsúlyos lány, akinek a szülei válása sem segített a helyzetén. „Amikor a szüleink szétmentek, Anastasia és én még inkább az evésbe menekültünk” – árulta el a lány. Hozzátette, egy esélye maradt a lefogyásra, mégpedig a gyomorszűkítő műtét, ő azonban félt a beavatkozástól.

Annabelle ChiarelloForrás: Facebook/Annabelle Chiarello

„Kirázott a hideg attól a gondolattól, hogy elaltatnak, és a sebész felvág. Féltem, hogy milyen lesz az életem utána” – mondta Annabelle. Ekkor jött a testvére, aki úgy döntött, vele együtt vállalja a műtétet. Anastasia is küzdött a túlsúllyal ugyanis, de nem volt rajta annyi felesleg, mint Annabelle-en. Mindketten átestek az operáción, és a két kórosan elhízott nővérnek egy év alatt összesen 167 kilótól sikerült megszabadulnia. Annabelle eddig 90 kilót adott le, míg testvére 77-et. Elmondásuk szerint sokkal könnyebb betartani a diétát úgy, hogy együtt csinálják végig, és mindenben tudják támogatni egymást.

Anastasia ChiarelloForrás: Facebook/Anastasia Chiarello