4 dolog, amit SOHA ne kérj gyorsétteremben

Forrás: Thinkstock -
gyorsétterem Ez Zsír! étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdekes összeállítást készített nemrég a New Zealand Herald: a Redditen ugyanis két ismert gyorsétteremlánc alkalmazottjai tették közzé, melyek azok a dolgok, amiket soha, semmilyen körülmények között nem lenne szabad ilyen helyeken rendelni. És ha valaki, ők biztosan tudják, mi ennek az oka!

Felejtsd el a szószt!

Imádod a sült krumlit ízletes szósszal? Jó, ha tudod, ezeknek a szószoknak az egyik legfőbb összevetője az a mocskos olaj, ami a serpenyők és olajsütők alján található - ezt ugyanis nem dobják ki, hanem szószt készítenek belőle. "A tartályban legfőképp olaj van, a többi liszt, és néhány megégett csirkedarab"- közölte az egyik dolgozó. És azt sem árt tudnod, hogy a krumplipüré sem csak és kizárólag krumpliból készül...

Forrás: Thinkstock

Ne salátával diétázz!

Azzal áltatod magad a diéta alatt, hogy egy salátában nem lehet semmi "olyasmi"? Nagyon tévedsz! Egy dolgozó szerint olyan kevés saláta fogy a gyorséttermekben, hogy nagyon sokszor a nyakukon maradnak a zöldségek, ezért átcímkézik a dobozokat, és a lejárt szavatosságú terméket frissként adják el.

Tiltólistán a halburger

A halburgerrel is hasonló a helyzet: ezeket is nagyon ritkán vásárolják, így sokszor akár órákig is ott állnak elkészítve. Az egyik dolgozó szerint undorítóak ezek a szendvicsek, és csakis akkor szabad bárhol is halat enni, ha azt frissen készítik el.

Ihatsz, jég nélkül!

A gyorséttermi dolgozók szerint a jég az egyik leggusztustalanabb dolog, azt pedig főképp a jégkészítő gépek tisztaságának hiányával indokolják. „Nem tudnám megszámolni, hány olyan jéggépet láttam, aminek penész és döglött legyek voltak az alján - több több penészt és nyálkát tartalmaznak, mint hinnéd" - mesélték a dolgozók.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.