Szeretnél kiszakadni a hétköznapok taposómalmából, és egy kicsit lecsendesedni, visszavonulni? Szívesen megismernéd egy biogazdaság vagy önellátó birtok mindennapi életét? Vagy egyszerűen csak olyan helyre vágysz, ahol élvezheted a friss levegőt, a napfényt és a hozzád hasonló, nyitott gondolkodású emberek társaságát? Természet, szeretet és béke bőséggel akad ezeken a helyeken!

Korlátok nélkül

Ibiza a bulizás európai fellegvára, azt viszont kevesebben tudják, hogy a „fehér sziget” a hippik paradicsoma volt, és még ma is sok emléket őriz a múltból. Ha szeretnéd átélni a 60-as évek bohém életérzését, Benirras az a hely, amit nem lehet kihagyni! A gyönyörű naplementékről és a doboló hippikről híressé vált strandon hipnotikus élményben lesz részed, tudván, hogy vannak dolgok, amik sohasem változnak.

Benirras, IbizaForrás: Thinkstock

A hippipiacok Ibiza unikális látnivalói közé tartoznak, és mindegyiküknek megvan a saját története. A Punta Arabí immár évtizedek óta turisztikai attrakciónak számít, Las Dalias tökéletesen megőrizte ennek a kornak a szabad szellemiségét, a San Juanban lévő piac pedig valóságos kincsesbánya az egzotikus portékák szerelmeseinek.

India, a hippik paradicsoma

Goa, ez az aprócska indiai állam a hippik törzshelyének számít – trópusi strandjai, gyarmati épületei és pszichedelikus bulijai szinte mágikus hatással vannak a látogatókra. A Himalája hippimennyországaként emlegetett Manali abszolút bakancslistás hely, csakúgy, mint a világörökség részét képező Hampi, ami sok szempontból az indiai utazás csúcspontját jelentheti.

Hampi, IndiaForrás: Thinkstock

A dél-indiai Karnataka államban található település fantasztikus műemlékkel büszkélkedhet, és akkor se lepődj meg, ha félmeztelen hippiket látsz táncolni. Keralát elsősorban a festői holtágak és templomok miatt keresik fel a turisták, de sokan figyelmen kívül hagyják a Varkala Beachet, ami tökéletes töltődésre és naplemente-csodálásra.

Egy hely, ahol senki sem rohan

Cape Maclear a délkelet-afrikai Malawi legismertebb turistacélpontja, és azok számára ideális, akik egy kis időre szeretnék a stresszes napokat maguk mögött hagyni. A hippik és hátizsákos turisták körében népszerű üdülőhelyen egyszerre élvezheted a lodge-ok nyújtotta kényelmet és az autentikus afrikai kultúrát.

MalawiForrás: Thinkstock

A Malawi-tó és környéke a szabadidő aktív eltöltésére szinte végtelen lehetőséget tartogat: kajakozhatsz, búvárkodhatsz, süttetheted a hasadat a napon, vagy benevezhetsz akár egy hajókirándulásra is. Sötétedés után a tóparti bároké a főszerep, ahol mindent megtalálsz, amire a kikapcsolódáshoz szükséged lehet.

Éld át az igazi flower-power hangulatot!

Amerikáról és a hippikről sokaknak San Francisco és Woodstock jut eszébe elsőként, de vannak kevésbé ismert városok, ahol a „szeretkezz, ne háborúzz!” szellemisége a mai napig él és virul.

Manitou SpringsForrás: Thinkstock

Arcata, Berea, Manitou Springs és Portland csak néhány név a hosszú listáról, de mind közül talán Eugene a leghippibb. Ha ellátogatsz az Oregon állambéli művészvárosba, szinte azonnal érezni fogod különleges hangulatát. Itt meglepheted magad a flower-power korszak ikonikus ruhadarabjaival, de a kézművesshopokba is megéri bekukkantani, ha egyedi darabokra pályázol. A szombati piac kihagyhatatlan program, már csak azért is, mert a kiállított finomságokat egyenesen a termelőktől szerezheted be, jófajta muzsika keretében.

Glastonbury: több mint fesztivál

A helyiek azt mondják, Glastonbury tökéletesen visszaidézi a látogatók számára a hatvanas- hetvenes évek miliőjét.

Glastonbury FesztiválForrás: Thinkstock

A legtöbben a legendás Glastonbury Fesztivál idején érkeznek erre a vidékre (ami a világ egyik legikonikusabb rendezvénye),de az „áldott sziget” szívében megbúvó település egész évben remek úti cél. Érdekes élmény lesz látni a retroüzleteket, a kristályshopokat és az utcán sétálgató embereket, akik szépséget, színt és energiát visznek a város életébe. A többi látnivalóról nem is beszélve.