Zöld szín, fémes elemek, retró stílus –a 2017-es év lakberendezési trendjei

Forrás: Thinkstock -
2017 fashion week enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés lakberendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változtatnál lakásod arculatán? Akkor akár már a 2017-es év trendjeivel is inspirálódhatsz. A lakberendezésben előtérbe kerül a zöld szín és árnyalatai, ismét hódít a retró stílus, és jelentős átalakulás tapasztalható a hálószoba berendezésében is. Vegyük most sorra a következő szezon trendjeit. 

Felejtsd el a hagyományos színeket

Ha követni szeretnéd a 2017-es trendeket, akkor kezdd a színekkel. Elsőként csempéssz egy leheletnyi természetességet az otthonodba, tedd ezt a zöld színnel, amely jövőre egyetlen modern belső térből sem hiányozhat. A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészítő is tökéletes választás lehet.

Csempéssz egy leheletnyi természetességet az otthonodba a zöld színnel Forrás: Thinkstock

„A hagyományos színű bútorok és textíliák lassan háttérbe szorulnak. A vásárlók követik a trendeket, így a szokatlan színű bútorok iránti kereslet egyre inkább növekszik. Egy zöldes árnyalatú ágy a hálószoba meghatározó eleme lehet, a konyhát pedig zöld mintázatú székek tehetik igazán üdévé” – magyarázta Ambrózai Zsuzsanna egy hazai bútorwebáruháztól, amelynek kínálatában többféle modern színárnyalatú bútordarab is megtalálható.

Az Elle Decor lakberendezési magazin szerint a következő év meghatározó színei a zöld, a mélykék és a szürke. A szürke a pasztellrózsaszín mellett a kiegészítőkön jelenik meg, illetve a két szín egymással kombinálva is nagyon mutatós. Igazán ragyogóvá teheted otthonodat egy-egy kisebb sárga színű bútordarabbal vagy akár komóddal.

Terrakotta és parafa a falakon

A falakon a színek mellett modern és innovatív anyagok is helyet kapnak. Ha lépést szeretnél tartani a trendekkel, érdemes terrakotta színű csempét, járólapot választani. Rusztikus megjelenésével teljesen új légkört teremt, és melegséget áraszt, legyen szó fürdőszobáról, nappaliról, hálószobáról vagy éppen konyháról.

A terrakotta rusztikus megjelenésével teljesen új légkört teremt, és melegséget áraszt Forrás: behr.com

A lakberendezésbe visszatér a parafa is, méghozzá dekorációs jelleggel. 2017-ben a parafával borított fal igazán trendi lesz – ezt jósolják a szakemberek. Amellett, hogy a parafa valódi eleganciát kölcsönöz, praktikus célt is szolgálhat. Használhatjuk például táblaként, amelyen a fontos jegyzeteink kaphatnak helyet.

A kényelem és a dizájn találkozása a hálószobában

Az elmúlt években a franciaágyak tekintetében az elsődleges szempont a praktikusság volt. Ez most azonban változhat, 2017-ben ugyanis a kényelem mellett a dizájn és az elegancia is előtérbe kerül. „2017-ben mindenképpen egyedi ágyat válasszunk a hálószobába, ha tágas a tér, akkor ne féljünk akár a 180 cm szélességűtől se. Természetesen a minőségi matracról sem szabad megfeledkeznünk. Az éjszakai kényelmet ugyanis mégiscsak ez hivatott biztosítani. Amellett, hogy továbbra is divatosak lesznek a minőségi alapanyagból készült kárpitozott ágyak, egyre nagyobb teret hódítanak a futurisztikus hatást keltő, beépített LED-világítással felszerelt ágyak is” – tette hozzá Ambrózai Zsuzsanna, a bútorwebáruház munkatársa.

Hódít a vintage és retró stílus is

Vannak olyan bútoraid, lakberendezési tárgyaid, amelyek a múltat idézik? Akkor nyert ügyed van, ugyanis 2017-ben ismét hódít a kedvelt vintage stílus. Egy karakteres darab, amelynek még története is van, igazi kincsnek számít. A különböző textúrák szintén egyedi megjelenést kölcsönöznek otthonodnak.

2017-ben ismét hódít a kedvelt vintage stílus, ahol egy-egy egyedi textúra még egyedibb megjelenést kölcsönöz otthonodnak Forrás: Pressloft

Retró bútorokkal hasonló hatás érhető el. A stílus bútordarabjai egyrészt erős kontrasztot képeznek a mai modern technológiával, másrészt egyfajta egyensúlyt is teremtenek. „A LED-televíziót tegyük egy régi tévéasztalra, a modern bőrkanapé mellé helyezzünk egy fotelt, amely a 80-as évekből való. Az eredmény egy igazán egyedi dizájn lesz. Ha nincsenek régi bútoraink, bátran szerezzünk be párat, jó terep lehet erre akár a bolhapiac is” – tanácsolta Ambrózai Zsuzsanna.

Főszerepben a fém

A kiegészítők terén a különböző fémek kombinációja dominál. Nyugodtan párosítsd össze a hideg hatású fémeket meleggel, mondjuk az aranyat az ezüsttel. Továbbra is divatos a rozsdamentes acél, de ezúttal a fekete árnyalata hódít. Elsősorban a konyhai kiegészítők között találhatod meg, de egyre gyakrabban jelenik majd meg más helyiségekben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.