Változtatnál lakásod arculatán? Akkor akár már a 2017-es év trendjeivel is inspirálódhatsz. A lakberendezésben előtérbe kerül a zöld szín és árnyalatai, ismét hódít a retró stílus, és jelentős átalakulás tapasztalható a hálószoba berendezésében is. Vegyük most sorra a következő szezon trendjeit. 

Felejtsd el a hagyományos színeket 

Ha követni szeretnéd a 2017-es trendeket, akkor kezdd a színekkel. Elsőként csempéssz egy leheletnyi természetességet az otthonodba, tedd ezt a zöld színnel, amely jövőre egyetlen modern belső térből sem hiányozhat. A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészítő is tökéletes választás lehet. 

Csempéssz egy leheletnyi természetességet az otthonodba a zöld színnelForrás: Thinkstock

„A hagyományos színű bútorok és textíliák lassan háttérbe szorulnak. A vásárlók követik a trendeket, így a szokatlan színű bútorok iránti kereslet egyre inkább növekszik. Egy zöldes árnyalatú ágy a hálószoba meghatározó eleme lehet, a konyhát pedig zöld mintázatú székek tehetik igazán üdévé” – magyarázta Ambrózai Zsuzsanna egy hazai bútorwebáruháztól, amelynek kínálatában többféle modern színárnyalatú bútordarab is megtalálható.

Az Elle Decor lakberendezési magazin szerint a következő év meghatározó színei a zöld, a mélykék és a szürke. A szürke a pasztellrózsaszín mellett a kiegészítőkön jelenik meg, illetve a két szín egymással kombinálva is nagyon mutatós. Igazán ragyogóvá teheted otthonodat egy-egy kisebb sárga színű bútordarabbal vagy akár komóddal. 

Terrakotta és parafa a falakon 

A falakon a színek mellett modern és innovatív anyagok is helyet kapnak. Ha lépést szeretnél tartani a trendekkel, érdemes terrakotta színű csempét, járólapot választani. Rusztikus megjelenésével teljesen új légkört teremt, és melegséget áraszt, legyen szó fürdőszobáról, nappaliról, hálószobáról vagy éppen konyháról. 

A terrakotta rusztikus megjelenésével teljesen új légkört teremt, és melegséget árasztForrás: behr.com

A lakberendezésbe visszatér a parafa is, méghozzá dekorációs jelleggel. 2017-ben a parafával borított fal igazán trendi lesz – ezt jósolják a szakemberek. Amellett, hogy a parafa valódi eleganciát kölcsönöz, praktikus célt is szolgálhat. Használhatjuk például táblaként, amelyen a fontos jegyzeteink kaphatnak helyet. 

A kényelem és a dizájn találkozása a hálószobában 

Az elmúlt években a franciaágyak tekintetében az elsődleges szempont a praktikusság volt. Ez most azonban változhat, 2017-ben ugyanis a kényelem mellett a dizájn és az elegancia is előtérbe kerül. „2017-ben mindenképpen egyedi ágyat válasszunk a hálószobába, ha tágas a tér, akkor ne féljünk akár a 180 cm szélességűtől se. Természetesen a minőségi matracról sem szabad megfeledkeznünk. Az éjszakai kényelmet ugyanis mégiscsak ez hivatott biztosítani. Amellett, hogy továbbra is divatosak lesznek a minőségi alapanyagból készült kárpitozott ágyak, egyre nagyobb teret hódítanak a futurisztikus hatást keltő, beépített LED-világítással felszerelt ágyak is” – tette hozzá Ambrózai Zsuzsanna, a bútorwebáruház munkatársa. 

Hódít a vintage és retró stílus is 

Vannak olyan bútoraid, lakberendezési tárgyaid, amelyek a múltat idézik? Akkor nyert ügyed van, ugyanis 2017-ben ismét hódít a kedvelt vintage stílus. Egy karakteres darab, amelynek még története is van, igazi kincsnek számít. A különböző textúrák szintén egyedi megjelenést kölcsönöznek otthonodnak. 

2017-ben ismét hódít a kedvelt vintage stílus, ahol egy-egy egyedi textúra még egyedibb megjelenést kölcsönöz otthonodnakForrás: Pressloft

Retró bútorokkal hasonló hatás érhető el. A stílus bútordarabjai egyrészt erős kontrasztot képeznek a mai modern technológiával, másrészt egyfajta egyensúlyt is teremtenek. „A LED-televíziót tegyük egy régi tévéasztalra, a modern bőrkanapé mellé helyezzünk egy fotelt, amely a 80-as évekből való. Az eredmény egy igazán egyedi dizájn lesz. Ha nincsenek régi bútoraink, bátran szerezzünk be párat, jó terep lehet erre akár a bolhapiac is” – tanácsolta Ambrózai Zsuzsanna. 

Főszerepben a fém 

A kiegészítők terén a különböző fémek kombinációja dominál. Nyugodtan párosítsd össze a hideg hatású fémeket meleggel, mondjuk az aranyat az ezüsttel. Továbbra is divatos a rozsdamentes acél, de ezúttal a fekete árnyalata hódít. Elsősorban a konyhai kiegészítők között találhatod meg, de egyre gyakrabban jelenik majd meg más helyiségekben is.