Bár a karácsony a szeretet ünnepe, sokaknak mégis ez az egyik legstresszesebb időszak az évben. Annak érdekében, hogy az ünnepi várakozást kicsit nyugisabban vészeld át, érdemes segítségül hívnod néhány természetes hangulatjavítót. Mutatjuk, mik azok a szobanövények, amik hozzájárulhatnak a stresszmentes hétköznapokhoz. 

Bazsalikom 

Az egyik kedvenc fűszernövényünk, ami nemcsak az ételek ízélményét fokozza, hanem finom illatával a hangulatunkat is javítja. Ezt pedig a bazsalikom egyik fő komponensének, a linaloolnak köszönhetjük. 

BazsalikomForrás: Thinkstock

Muskátli 

Az ezer színben pompázó muskátlikat sokan lenézik, pedig egyszerűségük ellenére igazán csodálatos virágok. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a muskátlik enyhe illata (amely egyébként a rózsáéhoz hasonló) elősegíti a szellemi nyugalmat. 

MuskátliForrás: Thinkstock
Forrás: Dreamstime
Íme, öt tökéletes szobanövény

Bár a zöldellő fák és színpompás virágok odakint szép lassan téli álomba merülnek, otthonod falai között a hideg hónapokban is tovább kertészkedhetsz. Az alábbiakban öt olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek sok odafigyelést, és akár a legzordabb körülmények között is képesek vígan eléldegélni. 

 

Levendula 

A levendula illatáról régóta úgy tartják, hogy segít enyhíteni a szorongást és a stresszt – éppen ezért van annyi levendulaillatú gyertya, illatosító és minden egyéb a piacon. De az igazi mégis az, ha valódi, élő növényt tartasz lakásodban, hogy friss illatatával megkönnyítse a mindennapokat. 

LevendulaForrás: Thinkstock

Orchidea 

A káprázatos, kecses orchideák olyan luxust jelentenek, amelyek az életben a legkönnyebben elérhetők. Az orchidea egész évben virágzik, ennek köszönhetően még a hideg téli napokba is egy kis vidámságot tud hozni csodálatos színeivel. Talán ez is az oka, hogy a feng shui szakemberek is azt mondják, hogy az orchidea pozitív energiával tölti meg az adott helyiséget. 

OrchideaForrás: Thinkstock

Rozmaring 

A rozmaring az emlékezés és a belső béke szimbóluma, amit valószínűleg annak is köszönhet, hogy varázslatos illata a nyári napsütés nosztalgikus hangulatát idézi fel szívünkben. 

RozmaringForrás: Thinkstock