Egyre kevesebb amerikai szeretne fogyni, noha még mindig rengeteg a túlsúlyos ember az országban. 1,8 kg-mal nőtt az ideálisnak tartott súly az emberek képzeletben, ami jelenleg 73 kg-ot jelent.

A Gallup friss kutatása szerint tovább csökkent azoknak a száma, akik fogyni szeretnének, és az amerikaiaknak csupán 37 százaléka vélekedik úgy, hogy túlsúlyos. A valóságban ehhez képest 68,8 százaléknak fogynia kellene az egészsége érdekében. 1990-ben még 44 százalék gondolta úgy, hogy túlsúlyos és 2000 óta most először csökken a fogyni vágyó amerikaiak száma, miközben a többség esetében egészséges súlyról nem beszélhetünk.

Túlsúlyosak vagyunk, de nem veszünk róla tudomástForrás: Thinkstock

Míg korábban kb. 69 kg volt a többség szerint az ideális súly, manapság 73 kilóra fogynának azok, akik fogyni szeretnének. Mindez a szakemberek szerint azt mutatja, hogy intenzívebb kampányokra van szükség a kormány részéről, amely felhívja a figyelmet a túlsúly veszélyeire, és egészségtudatos életmódot propagál.

Még mindig több nő akar fogyni, mint férfi, de míg az 1950-es években több mint kétszer annyi nő fogyókúrázott, mint férfi, manapság már csak 13 százalékpont különbség van a két nem között: a nők 65, illetve a férfiak 52 százaléka szabadulna meg az extra kilóktól.