Hamarosan itt az év vége, jönnek a 2017-es új trendek. De mielőtt azokban is elmélyülnénk, nézzük meg, melyek voltak azok a sminktrükkök 2016-ban, amelyeket érdemes lesz továbbra is alkalmazni.

Ami az alapozást illeti, a tökéletes matt hatás továbbra is uralkodó lesz, és persze a természetes, fényes arctónus. El lehet felejteni a maszkszerű arckontúrozást! Az üde megjelenés titka, hogy korrektorral csak a bőrhibákat tüntetjük el a bőrszínnel azonos árnyalatot választva. Ügyelj rá, hogy szépen el legyen dolgozva! 

Stella McCartney 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Patrick Kovarik

Nagyon diszkréten hangsúlyozza a tekintetet, ha csak az alsó vízvonalat emeljük ki mélybarna vagy fekete szemceruzával. Ehhez már csak egy természetes hatású szempillaspirál szükséges. 

Chloé 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Bertrand Guay

Nemcsak az alsó vízvonal marad divatban, hanem a vízvonal alsó és felső hangsúlyozása is, ami hipnotizálóan vonzza a tekintetet. Még izgalmasabb lesz ez a fajta vízvonalhangsúly, ha teszünk még egy kis rezesbarna szemhéjpúdert diszkréten a szempillatőbe. 

Sonia Rykiel 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Alain Jocard

Hangsúlyos szemzugkiemelés fényes highlighttal – ami a macskaszemet illeti, ezt érdemes alkalmazni. A különlegessége ennek a szemfestésnek, hogy a szemhéj közepétől húzzuk meg kifelé vastagítva a tusvonalat, picit laposan a szem külső sarkánál túlhúzzuk, de összekötjük az alsó szemhéjjal, és ott is elvékonyítjuk a szemhéj közepéhez érve. Örülten izgalmas, és 2017-ben nagyon is trendi leszel vele!

Elie Saab 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Alain Jocard

Krémesen az igazi! A szemhéjkrémek lágy, érzéki hatást eredményeznek. Tisztán, egy színt használva frissességet kölcsönöznek viselőjüknek. A legtrendibb árnyalatok a bronz, a datolyabarna és a fahéj, de bátran keverheted is a színeket, úgy még izgalmasabb, sőt, ha a szempillatövet matt színnel kontrasztosítod, akkor drámaibb lesz az összhatás. 

Emporio Armani 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Alain Jocard

A csábítás második legfontosabb kelléke az ajakrúzs. Ahogy idén, jövőre is népszerűek lesznek a természetes hatások. Ennek kialakításához a legközkedveltebb termék a színtelen ajakbalzsam és a színtelen, magasfényű szájfény, ami egyre jobban kezd visszatérni. Kedvenc árnyalatok a rúzsok terén a fahéj, a klasszikus piros, a meggypiros és a mély bordó. Ha idén még nem tedted, jövőre mindenképpen próbáld ki, hogy két színnel fested ki az ajkadat! Nagyon vibráló lesz a megjelenésed, akár csak Gigi Hadidnak, aki a Giambattista Vali-bemutatón lépett a kifutóra kétszínű ajakkal. 

Giambattista Valli 2017. tavasz/nyár kollekcióForrás: AFP/Alain Jocard