Rubint Réka és Norbi még nem engedték fel kislányukat a Facebookra, valaki azonban eltulajdonította Lara képeit és kamuprofilt hozott létre a nevével. A fitneszguru közösségi oldalán adott hangot nemtetszésének. Szavait változtatás nélkül közöljük.

Támadás a lányom ellen, vagy nevében?

Ugyanúgy ahogy a mi, a Ti gyerekeitek is veszélyben vannak a profilod által, mert sokan megosztják életük pillanatait és felhasználhatják....

Schobert Norbi, Schobert LaraForrás: Facebook/Norbi Update

A napokban valaki a 13 éves lányom nevében profilt csinált és elkezdte begyűjteni a barátait, barátnőit. Még meg is magyarázta, hogy miért nem reklámozza Anya a közösségin.

Napokig írtunk neki, jogilag üzentünk mire levette, mert Larát még nem engedtük fel a face-re.

Elgurult a gyógyszerem, mert bárki lehet bárki és bárkivel bármit megtehet, visszaél a kiskorú gyermekem képével, nevével. Apaként nagyon mélyen érint.

Még mindig a karomban síró kis 2,5 kilós tündért látom benne és ma is naponta meghat ártatlan tisztasága. Számomra a három gyerekem és a feleségem az Élet. Miattuk jöttem vissza a halálból is amikor kellett.

Belegondoltam, hogy a lányom nevében a gyerekeket randira hívja egy eldugott helyre valami gonosz, beteg lény. A többit el sem merem képzelni.

Felhívtam a régi kollégákat, többek között egy rendőrkapitányt és megtudtam, hogy a hazai nyomozó szervek nem tudják beazonosítani a hamis FB profilok mögött rejtőző bűnözőket, sőt más ország rendőrei sem azonnal, pedig a lelküket kidolgozzák és mélyen meghajlok előttük. Tisztább közösségi médiát és több jogkört a bűnüldözésnek!

Schobert Norbi és családjaForrás: Facebook/Norbi update

A lehetőségük most annyi, hogy írnak a közösségi központnak, amely alapesetben nem reagál, vagy nagyon-nagyon hosszú idő múlva ad talán értékelhető választ. Tehát a közösségi háló totális lehetőség szinte az összes bűncselekmény elkövetésére. Mint aggódó Apa mondom, szükség van a hálóra, mert összehoz minket és sokat köszönhetek neki, de nincs helye gyűlöletkampánynak, anonimitásnak és visszaélésnek.

Vigyázzatok a családra, gyerekeitekre és óvatosan a közösségivel, mert elég sokáig védőfal a törvénnyel szemben. Szükség van minden országban legalább egy kicsi FB irodai képviseletre, hogy ne szerverekkel vegyük fel a kapcsolatot baj esetén. Osszátok meg, ez nagyon tanulságos. Norbi