Így használd 2017 színét az otthonodban

Forrás: Thinkstock -
fashion week év színe otthon árnyalat pantone zöld szín lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltelt egy újabb év, ezt pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy a neves Pantone Intézet ismét kiadta iránymutatását a következő esztendőre. 2017 színe az egyszerű, mégis nagyszerű, 15-0343 kódú greenery, azaz lombzöld lett.

2016 azért is volt különleges, mert egyszerre két árnyalat kapta meg az év színe titulust: a rózsakvarc és a derűs kék. Az idei év színeinek nemcsak nevük, de tónusuk is különleges volt, ezzel szemben a jövő évi választás igencsak visszafogottnak tűnhet.

A Pantone múlt csütörtökön jelentette be, hogy ez a zamatos sárga-zöld lesz 2017 színe, döntésüket pedig azzal indokolták, hogy választásukkal a környezetvédelemre szerették volna felhívni a figyelmet, valamint hogy ez a szín magában hordozza a reményt, a megújulást és a frissességet.

2017 színe a lombzöld Forrás: Thinkstock

"Azoknak az embereknek ajánlom ezt a színt, akiknek egy kis változásra, valami új, friss dologra van szükségük. Ahogy a természet is minden évben újjáéled, ez a fényes zöld szín is megújulást hozhat az életünkbe" - nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

Érdekesség, hogy utoljára 2013-ban volt zöld árnyalat az év színe, akkor a smaragdzöldre esett a Pantone Intézet választása.

Tehát ha 2017-ban otthonod csinosítgatására adnád a fejed, bátran használj természetes árnyalatokat, akár az év színének kikiáltott lombzöldet. Az eredmény garantáltan divatos és nem mellesleg különleges lesz.

Inspirálódj bátran képeinkből!

/1612/_gy_h2016121216488Így teremts karácsonyi hangulatot egy aprócska lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20161209-karacsonyi-dekoracios-otletek-kis-lakasban.htmlEgy aprócska, zsúfolt lakásba is könnyen lehet karácsonyi hangulatot csempészni, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Mutatjuk az ötleteinket! Otthon--Álomotthonok - Luxuslakás Tatabányán art déco stílusbanhttp://www.life.hu/otthon/20161208-alomotthonok-sorozat-doro-judit-belsoepitesz-new-artdeco-otthon.htmlÁlomotthonok sorozatunkban ezúttal egy Tatabányán élő fiatal család art déco sítlusú otthonát mutatjuk be, amelynek enteriőrjét Dóró Judit belsőépítész tervezte. OtthonOrigoFény az éjszakában - Az ünnepi csillogás elengedhetetlen kellékeihttp://www.life.hu/otthon/20161207-gyertyak-mecsesek-lampasok-karacsonyra.htmlAz adventi időszakban az egyik legjobb dolog, hogy otthonodat szebbnél szebb ünnepi dekorációval díszítheted. Jöhetnek a pihe-puha textilek, a kedves kopogtatók, no meg a káprázatos karácsonyi fények. Imádjuk a különböző gyertyákat, mécsesek és LED-füzéreket, mutatjuk, idén mik lettek a kedvenceink. OtthonThinkstockÍgy lesz nyugis az ünnepi időszak - Növények, amelyek javítják a hangulatodathttp://www.life.hu/otthon/20161130-novenyek-viragok-amelyek-javitjak-otthonodban-a-hangulatodat.htmlBár a karácsony a szeretet ünnepe, sokaknak mégis ez az egyik legstresszesebb időszak az évben. Annak érdekében, hogy az ünnepi várakozást kicsit nyugisabban vészeld át, érdemes segítségül hívnod néhány természetes hangulatjavítót. Mutatjuk, mik azok a szobanövények, amik hozzájárulhatnak a stresszmentes hétköznapokhoz. Otthon--Öt dolog az otthonodban, amitől könnyen ellustulhatszhttp://www.life.hu/otthon/20161128-ot-dolog-az-otthonodban-amitol-konnyen-ellustulsz.htmlFőleg a hideg, téli napokon jó egy kicsit bekuckózni a kanapéra, körbetekerni magadat egy puha pléddel és maratoni sorozatnézést rendezni. Ezzel nincs is probléma addig, míg a lustulás nem válik napi szokásoddá. Ha azt veszed észre, hogy minden programodat lemondod azért, hogy a lakás négy fala között maradhass, érdemes elgondolkoznod kicsit azon, vajon mi szívhatja el az energiádat. OtthonThinkstockEgy lebontás előtt álló elhagyott pláza végnapjaihttp://www.life.hu/otthon/20161124-seph-lawless-fotoi-egy-elhagyott-amerikai-plazarol.htmlHa szeretsz kísérteties, elhagyatott épületeket nézegetni, akkor Seph Lawless sorozatát imádni fogod. A fotós posztapokaliptikus képein egy évek óta üresen álló amerikai pláza végnapjai elevenednek meg. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.