Eltelt egy újabb év, ezt pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy a neves Pantone Intézet ismét kiadta iránymutatását a következő esztendőre. 2017 színe az egyszerű, mégis nagyszerű, 15-0343 kódú greenery, azaz lombzöld lett.

2016 azért is volt különleges, mert egyszerre két árnyalat kapta meg az év színe titulust: a rózsakvarc és a derűs kék. Az idei év színeinek nemcsak nevük, de tónusuk is különleges volt, ezzel szemben a jövő évi választás igencsak visszafogottnak tűnhet.

A Pantone múlt csütörtökön jelentette be, hogy ez a zamatos sárga-zöld lesz 2017 színe, döntésüket pedig azzal indokolták, hogy választásukkal a környezetvédelemre szerették volna felhívni a figyelmet, valamint hogy ez a szín magában hordozza a reményt, a megújulást és a frissességet.

2017 színe a lombzöldForrás: Thinkstock

"Azoknak az embereknek ajánlom ezt a színt, akiknek egy kis változásra, valami új, friss dologra van szükségük. Ahogy a természet is minden évben újjáéled, ez a fényes zöld szín is megújulást hozhat az életünkbe" - nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

Érdekesség, hogy utoljára 2013-ban volt zöld árnyalat az év színe, akkor a smaragdzöldre esett a Pantone Intézet választása.

Tehát ha 2017-ban otthonod csinosítgatására adnád a fejed, bátran használj természetes árnyalatokat, akár az év színének kikiáltott lombzöldet. Az eredmény garantáltan divatos és nem mellesleg különleges lesz.

Inspirálódj bátran képeinkből!

/1612/_gy_h2016121216488