Ahogy megjósoltuk: 2016 színe a rózsakvarc és a derűs kék

év színe otthon árnyalat rózsakvarc pantone lakberendezés derűs kék rózsaszín Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előző cikkünkben nagyon ráéreztünk a jövő évi trendekre, előrejelzésünkben ugyanis megírtuk, hogy a rózsakvarc és a derűs kék is nagy eséllyel indulnak a 2016 év színe versenyben. A Pantone intézet pedig – láss csodát – e két színt választotta a jövő év színének.

Az, hogy két árnyalat egyszerre kapja meg ezt a titulust, egyáltalán nem volt eddig szokás. A tavalyi évben a szeszélyes marsala, előtte pedig a ragyogó orchidea vitte a prímet.

A légies derűs kék és a közvetítő rózsakvarc Forrás: Press Loft

Hogy miért pont erre a kettőre esett a választás? A Pantone hivatalos közleménye szerint: "A derűs kék nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben, súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt. A rózsakvarc közvetít az együttérzés és a nyugalom között. Ez a két melegséget és nyugalmat árasztó szín annyira összetartozik, mintha egypetéjű ikrek lennének."

Tehát, ha 2016-ban otthonod csinosítgatására adnád a fejed, érdemes ebben a két színben gondolkodnod. Az eredmény garantáltan divatos és nem mellesleg különleges lesz.

Ha esetleg ezeket a különleges fantázianeveket hallva nem látod rögtön lelki szemeid előtt, milyen árnyalatokról is van szó, lapozgasd végig galériánkat!

/1512/_v_sz2015124195021Sánc állott, most kőhalom - Ahol egykor Kelet-Európa első téli olimpiáját rendeztékhttp://www.life.hu/otthon/20151202-1984-szarajevoi-teli-olimpia-helyszinenek-pusztulasa.htmlAz olimpiának otthont adó országoknak mindig nagy kihívást jelentett, hogy a milliárdokból felépített stadionokat, és egyéb helyszíneket a torna után is hasznosítani tudják. Vannak, akik kreatívan meg tudták oldani ezt a problémát, - például London a 2012-ben megrendezett játékok után - de akadnak olyan olimpiai helyszínek is, amelyeken mára az enyészet lett úrrá. OtthonAFPA hónap színe: az elegáns és csillogó pezsgőszínhttp://www.life.hu/otthon/20151130-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-pezsgo.htmlAz ünnepekre készülődve mi más is lehetne december hónap színe, mint az elegánsan ragyogó pezsgőszín. Idegenkedsz tőle? Ne tedd! Mutatjuk, milyen árnyalatokkal harmonizálhat jól az otthonodban. OtthonOrigoÜnnepi apróságok az otthonodba - Garantált karácsonyi hangulat!http://www.life.hu/otthon/20151130-aprosagok-amikkel-feldobhatod-a-lakast-az-unnepekre.htmlAz ünnepi dekorációnak nem kell feltétlenül a túlburjánzó giccsről szólnia, karácsonykor is érvényes ugyanis az az általános szabáy, miszerint a kevesebb néha több. Otthon--Az idei karácsony leggyönyörűbb díszei - Dekorációs körképhttp://www.life.hu/otthon/20151126-karacsonyi-dekoracios-korkep-kika-ikea-h-m-tchibo.htmlÜnnepi díszítésre fel! Az igazi profik valószínűleg már szeptember vége felé feltérképezték a legnagyobb lakberendezési boltok idei kínálatát, de biztosan akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatra hagyják az idei ünnepi dekorációk beszerzését. A következő válogatásunkkal nekik szeretnénk kicsit segíteni, lássuk hát, hogyan öltöztetheted idén ünnepi díszbe otthonodat! OtthonOrigoA tökéletes karácsony alapkellékeihttp://www.life.hu/otthon/20151123-ezekre-a-dekoraciokra-van-szukseg-karacsonykor.htmlLassan, de biztosan mindenki szívébe beszivárog a karácsonyi hangulat, ideje hát, hogy átgondold, az idei évben milyen típusú dekorációval öltözteted majd ünnepi díszbe otthonod. Az alábbiakban ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, összegyűjtöttük azokat az alapdekorokat, amikre egy valamirevaló karácsonyi díszítéshez szükséged lehet. OtthonThinkstockHozzád milyen karácsonyfa illik?http://www.life.hu/otthon/20151130-karacsonyfa-stilusok-hozzad-milyen-fenyo-illik.htmlEgy korábbi cikkünkben már megmutattuk az idei karácsony leggyönyörűbb lakásdekorációit, most következzen az ünnep egyik legfontosabb kelléke, a karácsonyfa! Ahány ház, annyi stílusban pompázhatnak a fenyők, most végigvesszük a legdivatosabbakat. Hozzád melyik illik? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.