Az interneten olyan stílust is megengednek maguknak az emberek, amit egy személyes beszélgetés során nem mernének, olyan bántó szavakat is a másik fejéhez vágnak, amikhez arcukat és nevüket a való életben nem adnák. Korábbi cikkeinkből is kiderült már, hogy bizony az édesanyák sem kímélik egymást, vannak, akik imádnak beleszólni mások életébe, gyereknevelési módszereibe. Ezt nemrégiben egy ausztrál anyuka is megtapasztalta.

A kisgyerekes anyukák gyakran igazán leleményesek abban, hogy miként spóroljanak meg minél több időt: például több napra előre főznek, vagy már este kikészítik a gyerekek másnapi ruháit. Egy hatgyermekes ausztrál anyuka, Madeleine West azonban egészen új szintre emelte ezt a műfajt, és a Daily Mailnek adott nyilatkozatában arról számolt be, hogy

ha igazán sűrű nap áll előttük, akkor pizsama helyett inkább a másnapi ruhájukban fekteti le a gyermekeit.

Például több napra előre főznekForrás: Thinkstock

Madeleine szerint semmi gond nincs azzal, ha a gyerekek a tiszta ágyneműbe tiszta ruhában fekszenek bele, ellenben másnap reggel kisebb lesz a kapkodás és kavarodás. A nő Instagram-oldalán sokan lelkesedtek az ötletért, voltak, akik bevallották, hogy ők maguk is így tesznek időnként, sőt többen kifejtették, hogy aki nem nevelt még egyszerre hat gyereket, annak fogalma sem lehet arról, mennyi munkával jár mindez.

Természetesen nem mindenki volt ilyen lelkes az ötlettől.

Voltak anyukák, akik egyenesen felelőtlennek és lustának nevezték Madeleine-t, azt is a fejéhez vágták, hogy nem kellett volna hat gyereket vállalnia, ha nem tud róluk megfelelően gondoskodni.

Végül Madeleine úgy érezte, muszáj megvédenie magátForrás: Thinkstock

Többen felháborodtak még a gondolatától is, hogy egy gyereket utcai ruhában tegyenek ágyba, sőt akadt, aki gúnyosan megjegyezte, akkor már miért nem eteti meg a gyerekekkel a vacsorával együtt a reggelit is, hiszen ezzel még több időt spórolhatna maguknak. 

Végül Madeleine úgy érezte, muszáj megvédenie magát, ezért a Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy természetesen ő sem naponta altatja a gyermekeit utcai ruhában, csupán ha a szükség úgy hozza, és természetesen nem a komplett iskolai egyenruhájukat adja rájuk, csak azokat a darabokat, amelyek kényelmesek és elasztikusak.

Te mit szólsz az ausztrál anyuka módszeréhez?