Stílusos és romantikus hálószobára vágysz? Külföldi dizájnerek adnak olyan alaptanácsokat, amelyeket követve a te hálód is stílusos, romantikus kuckóvá változhat.

Ne párnázd túl

"Egy franciaágyhoz két nagy díszpárnára van szükség a fejtámlának támasztva, és négy kisebb alvópárnára" – mondja Rebecca Cloe dizájner.

Forrás: Thinkstock

A függönyöké a főszerep

"A sötétítőfüggöny kötelező kelléke a hálószobának, elengedhetetlen a jó alváshoz" – mondja Eric Cohler dizájner. A maximális pihenés érdekében minden ablakra érdemes vastag sötétítőfüggönyöket tenni, amelyek teljesen ki tudják zárni a külvilágot.

Forrás: davidaland.com

Használj fényes felületeket

"Ha hálószobáról van szó, szeretem a kissé csillogó felületeket, a falakon például jól mutathat a márványhatású, fényes velencei vakolat" – mondja Harry Heissmann.

Forrás: blakeshotels.com

Színezd újra

"Nagyon fontos, hogy a hálószobádban olyan színeket használj, amiket igazán szeretsz, ebben a helyiségben fontos, hogy mindig jól érezd magad" – mondja Cathy Hobbs dizájner, akit a saját hálószobájában sötét narancssárga falak vesznek körül.

Forrás: alyssarosenheck.com

Jól válaszd meg a szőnyeget

Ha csak nem egy tengerparti házban laksz, ahol gyönyörű hajópadló burkolatod van, érdemes padlószőnyeget választanod a hálóba" – tanácsolja Harry Heissman.

Forrás: twort.com