6 vendégtípus, aki őrületbe kergeti az Airbnb-házigazdákat

Forrás: giphy.com -
Airbnb szállás utazás vendég
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Airbnb-n fellelhető szálláshelyek legalább olyan sokfélék, mint maguk a turisták, akik különböző országokból érkeznek, és más-más kultúrát képviselnek. A házigazdák tapasztalatai általában pozitívak, de néhány vendég nemcsak felér egy rémálommal, hanem súlyos károkat jelenthet a lakástulajdonos számára. Most belőlük állítottunk össze egy worst of listát.

A nonstop partizók

A nonstop partizók Forrás: giphy.com

A kéjbúvárok

A piatolvajok

A kísértés kiküszöbölésére nem árt, ha kulcsra zárod a bárszekrény ajtaját, így nem kell attól tartanod, hogy a vendégeid megdézsmálják az italkészletet. Pontosan ez történt egy berlini szállásadóval, akinek a vitrine tele volt méregdrága konyakokkal, a bérlők pedig úgy gondolták, hogy ezek a lakás tartozékai. Távozáskor a tulajdonos ki akarta fizettetni velük az italok árát (ami gyakorlatilag többe került, mint a szállás), de nem tudta rajtuk behajtani az összeget.

A piatolvajok Forrás: giphy.com

Az idegen nyelvet nem beszélők

A házfoglalók

Az Airbnb világszerte hihetetlen népszerűségnek örvend, és egyre többen adják ki a lakásukat, szobájukat vagy csak a kanapéjukat, de vannak olyan esetek, amik rosszul végződnek. Illusztris példa erre, hogy Kaliforniában egy férfi kibérelt egy hatalmas házat, és annyira jól érezte magát, hogy nem is akart kiköltözni belőle. A házigazdának ügyvédet kellett fogadnia, a kilakoltatási folyamat pedig több hónapig tartott. A „lakásfoglalók” általában semmiféle előzménnyel nem rendelkeznek az Airbnb-n, és általában több hétre vagy akár hónapra keresnek kiadó szállást, ami szintén gyanúra adhat okot.

A WC-vandálok

A WC-vandálok Forrás: giphy.com

Jó, ha tudod!

Az Airbnb szóvivője, Peter Schottenfels szerint a házigazdák és bérlők közötti nézeteltérések, konfliktushelyzetek igen ritkák. A közösségi szállásfoglaló a zéró tolerancia elvét követi a fenti említett esetekben; minden egyes panaszt alaposan kivizsgálnak, és kitiltják a rendszerből azokat a felhasználókat, akik vétenek a szabályozás ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.