Hashtageld ezeket! 2016 legnépszerűbb városai az Instagram szerint

Forrás: Thinkstock -
Moszkva utazás London New York Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az impozáns hegyektől a lenyűgöző városképekig, az Instagram egy virtuális látványtábla mindazok számára, akik inspirációt keresnek a következő kiruccanáshoz. Az egyik legjelentősebb közösségi platform idén is összeállította azoknak a városoknak a listáját, amelyekről a legtöbb képet töltötték fel Instagramra ebben az évben. Nézd meg, mik vannak az első ötben!

1. New York

A villódzó fényreklámokkal, a világító felhőkarcolókkal, a nyüzsgő utcákkal és a fantasztikus üzletekkel teli New York tökéletes hátteret nyújt az instagramozóknak. A soha nem alvó metropoliszt hozzávetőleg 60 millióan keresték fel 2016-ban;

a legkeresettebb látványosságok a Szabadság-szobor, az Empire State Building, a Central Park, a 9/11 Emlékmű, a Broadway és a Michelin-csillagos éttermek voltak.

Brooklyn híd Forrás: Thinkstock

A város marketing- és turisztikai szervezete, a NYC Company érdekes információt közölt nemrég: idén jóval többen voltak kíváncsiak a külső kerületek (Brooklyn, Queens, Staten Island és Bronx) nevezetességeire, ami 40 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna.

2. London

Idén London lett a második legtöbbet instagramolt város, de legyünk őszinték, nem akarunk újabb fotót látni a Hyde Parkról, a Big Benről vagy a Buckingham-palotáról. Ha a közeljövőben tervezel kiruccanást a brit fővárosba, és egyedi módon szeretnéd megörökíteni a felfedezés pillanatait, rengeteg gyöngyszem közül válogathatsz. Itt van például a Kensington negyedben lévő

Churchill Arms pub, amit rengeteg virággal díszítettek fel, az ünnepi időszakban pedig kilencven karácsonyfa tündököl a homlokzatán.

Big Ben a naplementében Forrás: Thinkstock

A London szélén található God's Own Junkyard Chris Bracey neonművész galériája, és iszonyúan jól mutat az instaképeken, akárcsak London legmagasabban fekvő parkja, a Sky Garden, ahonnan remek felvételeket lehet készíteni.

A Life.hu tippje

Ha rajongsz a gasztronómiáért, akkor nem hagyhatod ki a híres Borough Marketet, ami minden érzékszervedet rabul ejti, és az észbontó dizájnnal bíró Sketch szintén egyedülálló fotózási helyszín.

3. Moszkva

Ezen a listán bronzérmes Moszkva, és ezzel jócskán megelőzte a 7. helyen álló Szentpétervárt.

Lassan, de biztosan meghódítja a turisták szívét Oroszország fővárosa,

és 2016 egyik leglátogatottabb helyének számít csodálatos kertjeivel, múzeumaival és egyedi épületeivel. A Vörös teret, a Lenin-mauzóleumot, a Gorkij parkot és a GUM áruházat mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a fotókról, de ezeken kívül is bőven akad látnivaló.

Boldog Vazul-székesegyház a Vörös téren Forrás: Thinkstock

A sokak által csak „szovjet Disneylandként” emlegetett VDNH (Összoroszországi Kiállítási Központ) kihagyhatatlan programnak számít, és érdemes felülni a metróra is, mert gyönyörű megállók vannak. A Novogyevicsij-kolostor és a Kolomenszkoje park igazi csemege lehet a történelem kedvelőinek, a Moszkvai Állatkert pedig télen is tartalmas kikapcsolódást jelent.

4. São Paulo

Dél-Amerika legnagyobb városa igazi Insta-kedvenc, ami talán annak köszönhető, hogy gasztronómiája és kultúrája legalább olyan változatos, mint az ott élő népek. A mintegy 20 millió lakosú Sampa (ahogyan a helyiek hívják) minden instagramozó álma, hisz több mint 100 múzeummal, 164 színházzal, valamint emblematikus épületekkel és fantasztikus éttermekkel büszkélkedhet.

Estaiada híd São Paulóban Forrás: Thinkstock

A vibráló metropolisz hemzseg a jobbnál jobb fotóhelyszínektől:

az Edifício Altino Arantes tetejéről pazar kilátás nyílik a városra, a legszebb naplemente a Praça Pôr do Sol környékén látható, lazuláshoz a graffitikkel teli Vila Madalena negyedet, vizes felvételekhez pedig az Ibirapuera Parkot érdemes felkeresni.

A Life.hu tippje

A Pinheiros folyó felett átívelő Friedrich Bayer híd tervezőit a tavirózsák ihlették, és két kör alakú „szigetecskéből” áll. A híd éjszakai kivilágításban csodálatos látványt nyújt, nem véletlenül lett a szerelmespárok kedvenc helye – tetszeni fog neked is!

5. Párizs

Ötödik helyen végzett Párizs, és ebből az eredményből is látszik, hogy a borzalmas terrortámadás nem vette el a turisták utazási kedvét.

A fények városa ad otthont a három legtöbbet instagramolt múzeumnak (Louvre, Musée d'Orsay, Fondation Louis Vuitton), illetve a világ egyik legnépszerűbb helyének (igen, az Eiffel-toronyról van szó),

és mindezeken kívül még rengeteg ikonikus látnivalónak.

Párizsi háztetők és a Sacre Coeur Forrás: Thinkstock

Ha a megszokott helyszínek helyett a kevésbé ismert gyöngyszemeket vennéd górcső alá, néhány remek tipp: a színes házairól ismert rue Crémieux, a bájos Catherine Labouré-kert, a La Maison Rose a Montmartre-on, az impozáns Hôtel de Soubise és a PassageHomme, ami leginkább egy gyönyörű lugasra hasonlít.

Tudtad?

Az Instagram top 10-es listáján helyet kapott még Los Angeles, Szentpétervár, Rio de Janeiro és Isztambul, a sort pedig Indonézia fővárosa, Jakarta zárja.

Ahány felmérés, annyi toplista

Az év vége közeledtével más turisztikai felmérések is készültek: a Google-keresések alapján úgy tűnik, hogy Reykjavík, Havanna, Toronto, Mexikóváros és Tokió a legvonzóbb úti cél 2016-ban, míg a Hilton statisztikái szerint Olaszország, Anglia, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Indonézia voltak az idei év legnépszerűbb célpontjai. A külföldi szállóvendégek száma és a turisták költései alapján a MasterCard is elkészítette saját rangsorát, melynek élén ezúttal Bangkok végzett, második lett London, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Párizs állhatott fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.