Lehetséges, hogy a mellbimbó fogalma hamarosan teljesen el fog tűnni a köztudatból, és felnő majd egy generáció, amelyik azt sem tudja, mire való ez a testrészünk? Ha szétnézünk az Instagramon vagy a magazinok címlapjain, azt látjuk, hogy míg egy női mellet nyugodtan lehet mutogatni, addig a mellbimbó tabu.

Mindezzel egybeesnek a plasztikai sebészeti adatok, melyekből kiderül, hogy Angliában az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt az olyan kérések száma, amikor valaki kisebb mellbimbót operáltatott magának. 

Egyre nő a mellbimbó-kisebbítő plasztikai beavatkozások számaForrás: Thinkstock

Ha ez a trend folytatódik, a nők hamarosan úgy döntenek, egyáltalán nincs is szükségük mellbimbóra, főleg egy olyan országban, ahol már így is az egyik legalacsonyabb a szoptató anyák aránya, és a többség inkább a tápszeres etetés mellett teszi le a voksát. 

Sok furcsaságot látott már a világ az utóbbi időben, volt, hogy az számított szexinek, akinek kellő méretű hézag volt a két lába között, és nem ért össze a két combja, de ki gondolta volna, hogy a mellbimbó lesz a boszorkányüldözések legújabb célpontja? 

Angliában hódít az új plasztikai trend, a mellbimbó körméretének csökkentéseForrás: Thinkstock

És egyáltalán mikor állunk le azzal, hogy mindent át akarunk szabatni magunkon, és minden egyes aprócska hibánkat az önbizalmunk sínyli meg? És vajon meddig tart a közösségi média ámokfutása, ami miatt a nők a tökéletességet kergetve ostorozzák magukat, hogy ők miért nem olyan szépek, miért nem járnak annyit edzeni, miért nem járhatnak olyan szép helyekre nyaralni, mint híresebb nőtársaik? Most a mellbimbónk bánja – de mi lesz a következő? 

Nyílt levél az úszógumimhoz
Az úszógumiról a legtöbb nőnek nem a gyermekeknek való, strandon használatos eszköz jut az eszébe, hanem a deréktájon felhalmozódó súlyfelesleg, amiről szinte csak olyan összefüggésben lehet olvasni, hogy miként is szabadulhatunk meg tőle. De miért?