Trumpék beköltöztek, Obamáék kiköltöztek - de nem mentek messzire! Ahogy azt már megírtuk, a leköszönő elnök és családja Washingtonban D. C.-ben marad, egészen pontosan annak Kalorama nevű, igen kifinomult hangulatú, kertvárosias környékén telepszik le. Korábban képeket is mutattunk már új házukról, most pedig néhány érdekességet is elárulunk a Kalorama szomszédságról.

Egyébként nem csak Obamáék költöztek ebbe az előkelő szomszédságba. 2016 decemberében Ivanka Trump és családja is Kaloramát választotta otthonául. Az új amerikai elnök legidősebb lánya, valamint férje, Jared Kushner 5,5 millió dollárért vásárolt itt luxusotthont. 

Na de lássuk, mit is érdemes tudni erről a politikusok körében oly felkapott környékről.

Rengeteg előkelő régi ház 

Kaloramában egymás után sorakoznak az arisztokratikus épületek, mint például ez az 1930-ban épült ingatlan, amit 5,75 millió dollárért árulnak jelenleg. A legtöbb kaloramai ház meglehetősen tágas, a nappalik kötelező tartozéka a fatüzelésű kandalló, az ingatlanoknak padlótól a mennyezetig érő ablakaik vannak, valamint szinte mindhez tartozik télikert is, valamint egy magánkönyvtár.  

Kaloramában egymás után sorakoznak az arisztokratikus épületekForrás: zillow.com

A Kalorama név görög eredetű

1802-ben Joel Barlow nevű diplomata vásárolta meg ezt a területet, amit akkor még Belairnek hívtak. Barlow nevezte át Kaloramára, ami görögül annyit tesz: "csodálatos kilátás".  A terület sokáig egy szinte lakatlan vidék volt, a 19. században kezdtek infrastrukturális fejlesztésbe. Az itt található régi előkelő házak is ekkor épültek.

Joel Barlow nevezte át KaloramáraForrás: spws.homevisit.com

Waschington D. C. egyik legdrágább környéke

Kaloramában átlagosan 1,3 millió dollárba kerülnek a családi házak, míg Washington D. C. egészében 530 ezer dollárba. Persze itt is lehet "olcsóbban" ingatlanhoz jutni, 379 ezer dollárért például már lehet venni egy egyszobás lakást egy társasházban.

Kaloramában átlagosan 1,3 millióba kerülnek a családi házakForrás: gregpowers.us

Jó a fekvése

Mivel Kalorama egy csendes kertvárosi rész, inkább azok költöznek ide, akik nyugalomra vágynak. De kiváló adottságai miatt senkinek nem kell elszakadnia a pörgős városi élettől sem, ugyanis olyan városrészek határolják, mint például Woodley Park, amely híres a menő kávézóiról és exkluzív bárjairól, valamint Georgetown, ahol szintén rengeteg szórakozási lehetőség várja az embert. Az meg csak ráadás, hogy a Fehér Ház innen mindössze 13 percre van autóval.

Kiváló adottságai miatt senkinek sem kell elszakadnia a pörgős városi élettől semForrás: airbnb.com

Több korábbi amerikai elnök is itt telepedett le

Kalorama mindig is az amerikai elnökök egyik közkedvelt környéke volt, Barack Obama lesz a 6. elnök, aki Kaloramában telepszik le. Itt élt korábban Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin D. Roosevelt, Warren Harding és Herbert Hoover is.

Itt élt korábban Woodrow WilsonForrás: Flickr/Mr.TinDC