Neked is elképesztően lassan nő a hajad, pedig hatalmas hajkoronát szeretnél? Íme, 7 tipp, amivel felgyorsíthatod a folyamatokat!

  • Fejmasszázzsal stimulálhatod a fejbőr véráramlását, ezáltal a tápanyagok hamarabb eljutnak a hajhagymákig. 
  • Hajmosás közben is masszírozd át a fejbőrödet, kezdd a nyaknál, majd haladj fokozatosan előre a homlokodig.
Fejmasszázzsal stimulálhatod a fejbőr véráramlását, ezért jó, ha hajmosás közben is kicsit megmasszírozod a fejedForrás: Thinkstock
  • Hiába növeszted a hajadat, a hajvégeket muszáj néha visszavágatni, különben maguktól fognak letöredezni, és akkor még kevésbé fog megnőni a hajad.
Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!
Ha azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyot tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen?
  • A vitaminoknak is fontos szerepük van a hajnövekedésben, az antioxidánsok és a B-vitamin is erősíti a hajat, illetve a körmöt is.
  • Használj kondicionálót, ugyanis míg a sampon megszabadítja a fejbőrt a kosztól, addig a kondicionáló ellátja tápanyagokkal. A sampont egyébként érdemes ritkábban használni, a köztes időszakban pedig száraz samponnal helyettesíteni.
Használj kondicionálót, ugyanis míg a sampon megszabadítja a fejbőrt a kosztól, addig a kondicionáló ellátja tápanyagokkalForrás: Thinkstock
  • Próbálj minél ritkábban használni mindenféle hajformázó eszközt, mivel a hajszárító, a hajgöndörítő vagy a hajvasaló hosszú távon roncsolja a hajat. Ha mégis beveted ezeket az eszközöket, utána alkalmazz hajvédő spray-t is.
  • A zuhany alatt, hajmosás végén öblítsd át hideg vízzel a hajadat és előtte se túl forró vízzel mosd meg, mert azzal hosszú távon szintén károsíthatod azt.
Másfél évig nem mosott hajat! Ez lett az eredménye
Egy amerikai újságírónő vallott arról, miért állt le a samponnal és egyéb hajápoló termékekkel, és mi történt a hajával másfél évvel az után, hogy utoljára megmosta. Olvasd el a Life.hu cikkét!