Meghatározó alakja volt a hazai tévézésnek Endrei Judit, de ő egy jó ideje búcsút mondott a médiának. Nyugdíjas éveit sem a tévé előtt tölti, ő túrázással és utazással teszi teljesebbé az életét.

Hiába 63 éves Endrei Judit, ő nem az otthon ülés megszállottja. A legendás tévés már régen elbúcsúzott a képernyőtől, és otthonról sem követi már nyomon a szakma alakulását. Nem is néz tévét, sőt, harcol a tévénézés és sorozatfüggőség ellen. A pihenés helyett ő a túrázást és az utazásokat részesíti előnyben. Ő sem volt azért mindig ilyen, egy szomorú családi tragédia kellett ahhoz, hogy beépítse a rendszeres mozgást az életébe.

Endrei Judit imád túrázniFotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

"Édesanyám halálát követően döntöttem úgy, hogy megreformálom az életem, és sokkal egészségesebben élek, beépítem a mindennapjaimba a rendszeres edzést. Az anyukám ugyanis semmit sem tett azért, hogy tovább éljen" – mondta a Story magazinnak a legendás tévés, aki ma már el sem tudja képzelni az életét mozgás nélkül. Rendszerint húgával együtt szoktak túrázni. "Ha esik, ha fúj, bakancsot húzunk, és nekiindulunk a természetnek" – árulta el Endrei Judit, aki az egészséges étkezésre is odafigyel, habár a csokiról nem tud lemondani.