Ha már New York Fashion Week, akkor a hazai divatélet elhivatott szakemberét, Larion Oscart kérdeztük meg az ott bemutatott legújabb trendekről. Oscar az első magyar, aki a divatmetropoliszban dolgozott a legnagyobb tervezőkkel, így ő a legjártasabb a témában. Íme, a legforróbb sminktrendek a nemzetközileg is elismert sminkmester tolmácsolásában! 

  • Az überfényes bőr lett a szezon no makeupja. 

A meghatározó trend az alapozásban, hogy természeténél fogva hagyjuk ragyogni az alapozó textúráját, így még természetesebb fényben ragyog majd a bőrünk. A lágy, krémes, folyékony alapozót egységesen visszük fel az arcra, alaposan bemasszírozva. A szem alatti területet csak egy árnyalattal világosabb színű korrektorral finomítjuk, és a púdert teljesen elhagyjuk. Ezt láthattuk: Tory Burch, Lela Rosa, Jeremy Scott, Victoria Beckham és Altuzarra kifutóin is. 

Forrás: AFP
  • De a már jól ismert no makeup tökéletes matt változatban is jelen volt. 

Így, akinek átfénylik az alapozása, nyugodtan használhat púdert, ekkor az über fényezés csak ezután jön. A szezon nélkülözhetetlen kelléke lett a magasfényű highlight, por és krém változatban is. Ezzel úgy érhetjük el az überfényes trendi hatást, hogy kiemeljük az alapozásunkat, persze fénnyel gazdagon. A szemzugba, a szemhéjra, picit a szemöldökcsontra, az arccsontra, az orrnyeregre és a Cupido- ívre tesszük a highlightot, de kontúrmentesen összedolgozzuk az alapozónkkal. 

Forrás: AFP
  • A monokróm, illetve a 80-as évek harsány pirosítóhasználata az új arcékesítő trend. 

A monokróm pirosítás nagyon kifinomultan mossa el a határokat, és bármilyen színnel kialakítható. A lényege, hogy ugyanolyan árnyalatú az arcpirosító, mint az ajakrúzs színe, és más szín nem kerül az arcra. Egy tökéletes natúr sminket fantasztikus harmóniába hoz ez a kifinomult megoldás. Az új arcpirosító technika a következő: kontúrmentesen tesszük fel az arc közepétől az arccsont felé és a halánték irányába elhalványítva. De tehetjük a szem külső sarkától szép átmenettel az arccsontra is, így is nagyon izgalmas lesz a megjelenésünk. Ugyanakkor a 80-as évek harsány pirosítóhasználata extrémebb külsőt kölcsönöz viselőjének, ennek a technikája, hogy az arccsontra tesszük, és az arc közepe felé elhalványodik, majd a halántéktól a homlok irányába szép átmenettel tűnik tova a szín. 

Forrás: AFP
  • Egyre népszerűbb a Nu Rave, azaz a vonalas szemkiemelés. 

Láthattuk a Tome kifutóján: egy tökéletes natúr smink és egy kontrasztos színnel húzott vonal a szemhéjon, ami követi a szem ívét. Minimalistáknak ideális fashionista smink. 

  • De az igazán nagy őrület a színes, körülhatárolt szemfestés, a colour block. 

Ez a trend többféleképpen elevenedett meg a tervezők fantáziadús elképzelései alapján. A nagy szemek kialakításához Tadashi Shoji az alsó szempillák hangsúlyozásával, színes csillámokkal fűszerezve érte el a hatást. Jeremy Scott szintén az alsó szemhéjra tette a hangsúlyt úgy, hogy hézagosan, túlméretezett vendégpillákat ragasztott fel modelljeire. Area viszont a hatvanas évek hangulatát idézte. Az óriás, csodálkozó tekintetet alsó és felső vendégpillák használatával érte el. 

Forrás: AFP
  • A fényes szemek uralják a kifutókat. 

Az egyik szemet gyönyörködtető lehetőség, hogy magasfényű arany szemhéjtussal kontúrozzuk körbe a szemet. A másik az ultrafényes szemhéj, amit egy tartós bronzszínű szemhéjkrémmel könnyen kialakíthatunk. A mozgószemhéj közepére tegyünk egy pici áttetsző szájfényt, finoman, az ujjunkkal beütögetve, és ennyi az egész. De nézzük meg a harmadik, igen népszerű fényes szemfestést is, amit imádni fogsz. A mozgószemhéjra fahéjszínű szemhéjkrém kerül, a szempillák tövét fekete szemceruzával mélyítsd, majd satírozd el a ceruzát, hogy füstösebb legyen a szemjáték. A szemzugot metálfényű aranyszínnel emeld ki, fesd ki a pilláidat, és kész is a trendi, fényes hatású smink. 

Forrás: AFP

A kétszínű szemfestés a legfrissebb trend Oscar De La Rentától. ​​A hideg és meleg árnyalatok kontrasztja adja meg üdeségét ennek a sminknek. Bátran használj narancsot pinkkel, vagy halványkéket ciklámennel, nagyon lendületes lesz a megjelenésed. Elkészíteni nagyon egyszerű: tedd a mozgó szemhéjadra a kedvenc árnyalatodat, majd egy kontrasztos színnel emeld ki a tusvonaladat. 

Forrás: AFP

És itt még nincs vége a fényes szemek sorának. A blokkolt színes szemfestési technika egy újszerű geometria, ami ékszerként határolja körül a szemet. Játékos divatimádóknak és újítóknak kötelező kipróbálni. 

Forrás: AFP
  • Az ajakrúzstrendek is hoztak néhány meglepetést. 

Egyszerre divatos a nude, a pasztell árnyalatok, mint a halványlila, az éterien ártatlan rózsaszín, valamint az élénkebb színek, mint a szenvedélyes narancsos piros, a klasszikus piros és a mélyvörös. Az új rúzstechnikák igencsak változatosak. A legtermészetesebb hatást úgy érheted el, hogy az ujjaddal viszed fel a színt.

Forrás: AFP

 

Forrás: AFP

A másik nagyon népszerű a kétszínű ajkak trendje. Két harmonizáló árnyalattal is ki lehet alakítani ezt az izgalmas ajakfestést, például a felső ajkadra narancsos pirosat, míg az alsóra mélypiros színt teszel, persze előtte szépen kontúrozva. De nagyon divatosak a fényes-matt kombinációk is. Abban már nem vagyok biztos, hogy az elmosódott, szétfolyt hatásnak átütő sikere lenne nálunk. Mindenesetre a Gypsy Sport bemutatóján nagyon látványos volt. 

Forrás: AFP