Az Oscar-gálán nemcsak a ruhák keltenek nagy feltűnést, egyes ékszerek is olyan különlegesek, hogy érdemes róluk külön is beszélni. A ruhákhoz hasonlóan ezeket az ékszerkölteményeket is kölcsönzésre kapják a hírességek a különböző cégektől. És mennyit érnek? Következzenek a képtelenül nagy összegek! 

Jennifer Aniston 

A színésznő 3 milliárd forintnyi Lorraine Schwartz ékszert viselt az Oscar vörös szőnyegén. Többek között egy 100 karátos gyémánt fülbevalót és egy 20 karátos gyémántgyűrűt. 

Jennifer AnistonForrás: AFP, Northfoto

Charlize Theron 

A színésznő a Chopardtól kapta kölcsön a 25 karátos körteformájú és 26 karátos szívformájú gyémántokkal kirakott fülbevalót, amit 18 karátos fehérarannyal foglaltak be. A pontos áráról sajnos nem találtunk információt, valószínűleg azért Jennifer Aniston 3 milliárd forintnyi ékszereit ezzel nem pipálta le. 

Charlize TheronForrás: AFP

Nicole Kidman 

A legjobb színésznő kategóriában jelölt Nicole Kidman 120 karátnyi Harry Winston ékszeret viselt, és a Winston Cluster Diamondtól is választott néhány platinából készült csodát, többek között egy 1964-ben készült vintage karkötőt és egy gyémántgyűrűt, aminek szintén platina a foglalata. Ez is körülbelül 3 milliárd forintnyi ékszert jelent, amit felfogni is alig tudunk. 

Nicole KidmanForrás: AFP

Jessica Biel 

Justin Timberlake felesége a Tiffany & Co. márka 2017-es kollekciójából választott ékszert. A „Whispers of the Rain Forest” (az esőerdő suttogása) elnevezésű ékszer gyémántokból, 18 karátos aranyból és platinából lett megálmodva. Az árát sajnos egyelőre nem tették közzé. 

Jessica BielForrás: AFP

Emma Stone 

Érdekes módon az Oscar-díjat nyerő Emma Stone a Tiffany & Co. ugyanazon kollekciójából választott ékszert, sőt, ez valójában Jessica Biel nyakláncának fülbevalópárja. 

Emma StoneForrás: AFP

Ruth Negga 

A vörös Valentino ruhához rubin ékszerek dukálnak. Ruth Negga így Irene Neuwirth és a Gemfields kollaborációjában készült ékszercsodákat választotta: egy koronát és egy fülbevalót, amelyek Mozambikból származó rubinokkal készültek. 

Ruth NeggaForrás: AFP

Janelle Monae 

A meglehetősen extrém és nagyszabású Elie Saab ruhában gálázó énekesnő közel 500 millió forintot érő ékszereket viselt az Oscaron. A Forevermark által biztosított ékszerek 18 karátos aranyból készültek, és 5 karátos gyémántok díszítették őket. 

Janelle MonaeForrás: AFP

Octavia Spencer 

350 millió forintot értek Octavia Spencer ékszercsodái. A szintén Forevermark ékszerek 18 karátos aranyból, platinából és természetesen gyémántokból készültek. 

Octavia SpencerForrás: AFP
A legdrágább ékkő, ami soha nem megy ki a divatból – De mióta és miért imádjuk a gyémántot?


Több száz éves hagyománya van annak, hogy a férfiak ékszereket ajándékoznak a hölgyeknek, hogy elnyerjék választottjuk szívét. Különösen igaz ez a megállapítás az eljegyzési gyűrűkre. Az, hogy erre a különleges alkalomra különleges gyűrűvel készülnek, már a középkor óta így van. Olvasd el a Life.hu cikkét!