Oscar-díj film enteriőr Veszedelmes viszonyok otthon A nagy Gatsby A Grand Budapest Hotel Elfújta a szél Álom luxuskivitelben lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl vagyunk a 89. Oscar-díj átadón, ahol idén is megannyi remek alkotást díjaztak. Bár a gálának már vége, mi még maradunk egy kicsit az Oscar-díjas filmek bűvkörében. Vannak filmek, amiket nézve nem csak a színészeken ragad meg az ember szeme, hanem bizony a díszleten is.

A következőkben öt olyan Oscar-díjas filmet válogattunk össze, amelyekben olyan csodálatos enteriőröket alakítottak ki, ahova még mi is szívesen beköltöznénk.

A Grand Budapest Hotel - négy Oscar-díj, 2015

A rendező, Wes Anderson látványvilágát csak imádni lehet. A díszletek a lehető legaprólékosabban vannak megtervezve, a beállításokat a végletekig megkomponálták. A szürreális, színes, rózsaszínben és narancssárgában úszó terek, valamint a fantáziadús, nosztalgikus miliő egyszerűen magával ragadja az embert. Ha kedveled a rendező már-már giccsbe hajló látványvilágát, akkor ebből a filmjéből bátran inspirálódhatsz.

A Grand Budapest Hotel Forrás: Fox Searchlight Pictures

A nagy Gatsby - két Oscar-díj, 2014

Francis Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című világhírű regényét 2013-ban Baz Luhrman feldolgozásában láthattuk viszont a mozivásznon. Grandiózus terek, díszletek és színek jellemzik a film minden egyes képkockáját. A házak és enteriőrök hihetetlen aprólékossággal adják vissza a 20-as évek Amerikájának dekadens életfelfogását.

A nagy Gatsby Forrás: Warner Bros Pictures

Veszedelmes viszonyok - három Oscar-díj, 1989

Intrika, cselszövés, egyre csak bonyolódó szerelmi szálak és kegyetlen csábítási hadműveletek - mindez az 1700-as években, Franciaországban. Az legendás filmben az ikonikus szereplők mellett a filmvászonról XVI. Lajos stílusa, a rokokó is visszaköszön.

Veszedelmes viszonyok Forrás: AFP

Álom luxuskivitelben - két Oscar-díj, 1962

Truman Capote Álom luxuskivitelben c. regényében leírt miliőt próbálták megvalósítani az Audrey Hepburn főszereplésével készült kultikus filmben is, de azért változtattak is rajta egy kicsit. Ennek eredménye pedig az lett, hogy egy letisztult, személyes tárgyaktól szinte teljesen mentes, de mégis igen egyedi otthont teremtettek Hollynak. Ebben a különc otthonban számos használati tárgy tűnt fel egészen újszerű szerepben: faládából asztal lett, letakart kerékpárból virágállvány, bőröndökből pedig polc. Van miből inspirálódni!

Álom luxuskivitelben Forrás: Paramount Pictures

Elfújta a szél - tíz Oscar-díj, 1940

Scarlett O'Hara története igazi klasszikus, amit nem lehet nem szeretni. A film középpontjában a családi birtok, Tara áll, a filmtörténet talán egyik leghíresebb kúriájával. A fejedelmi otthon tökéletesen hozta az 1860-as évek amerikai miliőjét, azt azonban tudni kell, hogy az egész épület valójában csak egy filmstúdióban felépített díszlet volt. A ház homlokzata egyébként még ma is megvan, az évek során többször is gazdát cserélt, információk szerint jelenleg egy pajtában porosodik.

Elfújta a szél Forrás: Warner Bros. Pictures

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.