Felejtsd el a kaktuszokat és az anyósnyelvet, díszítsd otthonodat egy igazán különleges szobanövénnyel! A következőkben öt nem mindennapi növényt mutatunk be. 

Senecio peregrinus 

A japánok egyszerűen megőrülnek ezért a pozsgás növényért. Hogy miért? Csak rá kell nézni! Az apró levelei pontosan úgy néznek ki, mintha úszó delfinek lennének. Az okosok pedig azt mondják, hogy minél hosszabbra nőnek a levelek, annál egyértelműbb ez a hasonlóság. 

Senecio peregrinusForrás: haworthia.blog55.fc2.com

Gömbmoha 

Vagy tudományos nevén Aegagropila linnaei. Ez a kedves kis vízinövény valójában egy zöldalgafaj, ami az utóbbi években hihetetlenül felkapott lett. Ennek oka, hogy igen mutatós tud lenni az akváriumokban. A nagy kereslet miatt azonban eredeti élőhelyeiről sok helyen sajnos már teljesen eltűnt. 

GömbmohaForrás: amazon.com

Trachyandra 

Lehet, hogy első látásra azt gondolnád, hogy a képen valamiféle műanyag játék látható, pedig bizony ez a meglepő külsejű valami egy egzotikus növény, ami eredetileg Kelet- és Dél-Afrikában őshonos, és a fűfafélék családjába tartozik. 

TrachyandraForrás: amazon.com

Crassula umbrella 

Íme, egy újabb furcsa kinézetű pozsgás, ami ezúttal egy kinyitott esernyőre hajaz, nevét is természetesen formájáról kapta. 

Crassula umbrellaForrás: instagram.com/ajjicactus

Haworthia cooper 

Olyan, mintha egy csomó apró buborék lenne egy kis cserépbe ültetve? Bizony, a Haworthia cooperi nem egy túl átlagos növény. A kis buborékok egyébként a növény duci, húsos levelei. 

Haworthia cooperiForrás: worldofsucculents.com